Köklerimizin İzinde 41: “Bursalı Milli Hatip Ömer Naci Bey” Adlı Etkinlik Düzenlendi
6 Haziran 2024 | 17:25

Üniversitemiz Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından “Bursalı Milli Hatip Ömer Naci Bey” adlı etkinlik düzenlendi. Köklerimizin İzinde program dizisinin 41’inci etkinliğine Kerkük Gazetesi yazarı Necat Kevseroğlu katıldı.

Çevrim içi gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, akıl ve aksiyonun toplum hayatında birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu söyledi. Bu iki unsurun birlikte devam etmesi halinde başarının geleceğini ifade eden Prof. Dr. Fazlı Polat, katılımından dolayı Necat Kevseroğlu’na teşekkür etti.

Necat Kevseroğlu ise sunumunda Ömer Naci’nin kişiliği, hayatı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ilişkisi hakkında bilgiler verdi. Ömer Naci’nin Atatürk’ün en yakın mücadele arkadaşlarından biri olduğunu söyleyen Necat Kevseroğlu, aynı zamanda kendisinin Atatürk’ün büyüklüğünü ilk fark edenlerden biri olduğunu anlattı.

Necat Kevseroğlu, Ömer Naci’nin Kerkük’te çok saygın biri olduğunu belirtti. Ömer Naci’nin Kerkük’te Türkçülük bağlamında önemli çalışmalar yaptığını belirten Kevseroğlu, doğu cephesini Rus saldırılarına karşı korumak için de mücadele ettiğini söyledi. 

Prof. Dr. Nezir Temur, katılımlarından dolayı Necat Kevseroğlu’na teşekkür etti.

-1 -1 -1 -1
background image