Üniversitemizde Fikir ve Değerler Günü Etkinliği Düzenlendi
6 Haziran 2024 | 10:14

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından “Fikir ve Değerler Topluluğu” tarafından “Fikir ve Değerler Günü Etkinliği” düzenlendi. Etkinlikte bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

Gazi Konser Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Ankara Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Metin Uygur, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, akademisyenler, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Etkinlik açılış konuşmalarıyla başladı. Topluluk Başkanı Mehmet Fatih Güleç, Topluluğun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Topluluğun deprem bölgesi ziyareti, hatıra ormanı oluşturma gibi faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Güleç, Topluluğun gelecek planları hakkında da bilgi verdi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, toplulukların öğrencilerin gelişimine verdiği katkıya değindi. Teknoloji Fakültesi olarak Fakülte bünyesinde bulunan toplulukların faaliyetlerini desteklediklerini dile getiren Prof. Dr. Musa Atar, bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Fikir ve Değerler Topluluğu üyelerine teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, bu sempozyumun sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda bir araya gelerek öğrenmenin ve gelişmenin bir kutlaması olduğunu söyledi. Sempozyumların, bilgiyi paylaşmanın ve yeni fikirleri keşfetmenin önemli bir yolu olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Polat, “Bugün, farklı disiplinlerden gelen öğrenciler, hocalar, yöneticiler olarak, her birinizin benzersiz bir bakış açısına, deneyime ve uzmanlığa sahip olduğunun farkındayım. Bu çeşitlilik, bir araya gelip yeni bakış açıları ve çözümler üretmemize olanak tanır” dedi.  Eğitim hayatının, sadece ders kitaplarından öğrendiğimiz bilgilerle sınırlı olmadığına değinen Prof. Dr. Fazlı Polat, gerçek dünyadaki deneyimlerimizin, karşılaştığımız sorunların ve çözümlerin, asıl öğrenme sürecimizin temelini oluşturduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Polat, bu sempozyumun sadece sınıf duvarlarının ötesindeki öğrenmeyi teşvik etmekle kalmayacağını, aynı zamanda bu deneyimlerin paylaşılacağı ve birlikte öğrenmenin sağlanacağı bir platform olacağını dile getirdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat konuşmasını öğrencilere şöyle seslenerek sonlandırdı: “Bugününüzü en iyi şekilde değerlendirin. Bu sempozyum, sadece bugün için bir etkinlik değil, aynı zamanda geleceğiniz için bir adımdır. Öğrenin, keşfedin, birbirinizden ilham alın ve en önemlisi, birbirinizi destekleyin. Sempozyumunuzun verimli ve keyifli geçmesini temenni eder hepinize başarılar dilerim. Bu sempozyumda emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim.”

Ankara Valisi Ceyhun Dilşad Taşkın ise valilik ve üniversiteler arasında yürütülen ilişkilerden bahsetti. Üniversitelerde toplulukların önemine dikkat çeken Ceyhun Dilşad Taşkın, öğrencilere topluluk faaliyetlerine katılmaları önerisinde bulundu. Ceyhun Dilşad Taşkın, “Fikir ve Değerler Topluluğu”na teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Etkinlik; Maydem Enerji Yöneticisi Nutku Akın, Makine Kimya ve Endüstrisi Genel Müdürü İlhami Keleş, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Gökçearslan, KOSGEB KOBİ Uzmanı Haydar Ünverdi,  MAST Enerji ve Teknoloji AŞ Proje Yöneticisi Onuralp Akar, ASTOR Yurt dışı Satış Müdürü Gürkan Ayer, TOG Mühendislik Firma Sahibi Tuğçe Oktay Güneş tarafından yapılan konuşmaların ardından sona erdi. 

-1 -1 -1 -1 -1
background image