Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunda Dönem Sonu Festivali Düzenlendi
3 Haziran 2024 | 22:14

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Arapça Hazırlık Programına yönelik dönem sonu festivali düzenlendi. Festivalin açılışı Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hayriye Gökçen Çetinkaya, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik açılış konuşmalarıyla devam etti. Arapça Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Hayrullah Çetinkaya, Equals akreditasyonunun alınmasındaki emeklerinden dolayı Arapça Birimi öğretim elemanlarına ve Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti. Öğr. Gör. Dr. Çetinkaya, Arapça Birimi olarak sadece eğitim öğretimle kalmayıp toplumsal katkı bağlamında çalışmalara da katkıda bulunduklarını ifade etti. Öğr. Gör. Dr. Hayrullah Çetinkaya, yüz yüze Arapça eğitimi öğretimi programı yapan yabancı diller bölümü ya da fakültelerin bölümleri arasında Türkiye’de Equals Akreditasyon Belgesi alan tek bölüm olduklarını vurguladı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör, öğrencilere sadece fakültelerinde esas öğrenimleri süresince ihtiyaç duydukları yabancı dil donanımını kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda iyi birer birey olarak, çevreye duyarlı, duygu ve düşüncelerini hedef dilde ifade edebilecekleri donanıma, sosyal becerilere sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Göngör, öğretmeye çalıştıkları hedef dili mümkün olduğunca sınıf ortamının dışına çıkarmaya çalıştıklarını ve o dili etkin bir şekilde kullanabilecekleri ortamlar yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu yaklaşımlarının sonucunda Equals akreditasyonunda yer alan “öğrencilere ders dışı sunulan imkanlar” başlığı kapsamında uluslararası standartların üstüne geçerek mükemmeliyet noktasına eriştiklerini vurguladı.

Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör, amaçlarının bundan sonraki dönemde hazırlık programında yer alan tüm dillerde benzeri etkinlikler düzenlemek olduğunu ifade etti. Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Güngör, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başta olmak üzere Üniversitemiz üst yönetimine, Öğr. Gör. Dr. Hayrullah Çetinkaya başta olmak üzere katkı sunan tüm birim hocalarına teşekkür etti.

Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalına 1984 yılında öğrenci olarak geldiğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız ise bu ana bilim dalına yönelik hazırlık programının gelmesiyle birlikte Arapça eğitiminin daha da güçlendiğine vurgu yaptı. Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalına bugüne kadar hizmet eden öğretim elemanlarına teşekkür ederken Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  başta Prof. Dr. Azmi Yüksel olmak üzere vefat eden tüm bölüm hocalarını da rahmet ve minnetle andı. Programın kendisi için duygusal bir boyutu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, programın düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve geldikleri andan itibaren gönül gücünü kullanmaya ve akreditasyona, kaliteye ve ISO 9001 Belgesine önem verdiklerini söyledi. Gönül gücünü bir yönetim felsefesi olarak kabul etmelerinin sonucunda Üniversitenin hemen her alanda üst düzeye ulaştığını dile getiren Prof. Dr. Musa Yıldız, Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalının da ülkemizde Equals akreditasyonu alan ilk ve tek bölüm olduğunu söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, aynı zamanda bu akreditasyon belgesinin Equals’ın Arapça eğitimine yönelik olarak dünyada verdiği ilk ve tek akreditasyon belgesi olduğunu ifade etti.

Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalının bir marka olduğunu anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilere güneş olmayı hedeflemeleri nasihatinde bulundu.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Arapça Hazırlık Programını en yüksek puanla tamamlayan Senanur Şener’e başarı belgesini takdim etti.

Yıl içinde gerçekleştirilen fortfolyo gösterisini içeren video gösterimi yapıldı. Video gösteriminin ardından şiir dinletisi ve tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Üniversitemiz heyeti, Yüksekokul fuaye alanında sergilenen öğrenci çalışmalarını da inceledi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image