Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Lisans Programı  Diploması Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kapsamında Uluslararası Tanınırlık Kazandı
3 Haziran 2024 | 10:54

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Lisans Diploması TYÇ’nin İlgili Yeterlilik Seviyesine (6. Seviye) yerleşti.  TYÇ Kurulu, Hemşirelik Programı Lisans Diplomasının 09/05/2024 tarihinde TYÇ’nin ilgili seviyesine (6. seviyeye) yerleştirilmesine karar verdi.

Hemşirelik Fakültesi akredite olan Hemşirelik Lisans Programının, Yükseköğretim düzeyinde belirlenen yeterlilik kriterlerinde kalite güvencesi sağlamış olduğu saptanarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu tarafından 09.05.2024 tarihinde yapılan toplantı ile TYÇ Hemşirelik Lisans Diploması) yeterliliğinde 6. seviyeye yerleştirilmesine karar verildi. Fakültemiz yeterliliğine ait bilgilere https://tyc.gov.tr/yeterlilik/hemsirelik-lisans-diplomasi-TR0030217382.html linkinden ulaşabilirsiniz.

TYÇ ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlamaktadır.

19/11/2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve ilgili mevzuat düzenlemeleri uyarınca TYÇ’ye yerleştirilen yeterliliklere ait diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ logosu kullanılacaktır. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen Hemşirelik Lisans Programımızın diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ logosu kullanılabilecektir.

Bu önemli başarıda katkısı olan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya ve eğitim-öğretim hizmetlerinden sorumlu Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Canbolat ile Fakülte öğretim elemanları ve idari personelini tebrik ederiz.

-1
background image