Teknoloji Fakültesi Öğrencilerimiz “Hackathon Tematik Alan Ödülü” Kazandı
3 Haziran 2024 | 10:53

Teknoloji Fakültesi öğrencileri Samsun’da düzenlenen “Gelişen Çağ Hackathonu”nda ikincilik ve üçüncülük ödülleri aldılar.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Samsun Üniversitesi tarafından organize edilen “Gelişen Çağ Hackathonu” 29 Mayıs - 01 Haziran 2024 tarihleri arasında dört farklı temada gerçekleştirildi.

İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik, Sağlıkta Yeni Dönem, Veri Gizliliği ve Uzay-Havacılıkta Yeni Dönem temaları özelinde düzenlenen Hackathon; katılımcılarda farkındalık oluşturmayı, problem çözme becerilerini artırmayı ve geleceğin sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojilerine katkıda bulunmayı teşvik etmektedir. Etkinlik aynı zamanda katılımcıların birbirleriyle iş birliği yapmalarını, deneyim paylaşmalarını ve yeni iş ilişkileri kurmalarını teşvik ederek, toplumsal etkileri olan projelerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Katılımcıların başvurdukları temaya uygun proje/projeler geliştirdiği Hackathon sonunda takımlar projelerini sundu ve jüri değerlendirmesi sonucunda her tematik alandaki en yüksek puan alan takım “Hackathon Tematik Alan Ödülü”nü kazandı.

Bu süreçte öğrencilerimize Dijital Güvenliğin Kalesi: Veri gizliliği teması özelinde eğitim veren ve destek olan Dr. Özgür Tonkal ve Burak Şekercioğlu ile Samsun Üniversitesi Proje ve Ar-GE Topluluğu Başkanı Emirhan Sancak ve ekip üyelerine teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizi ve akademik danışmanları Doç. Dr. İbrahim Alper Doğru ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Erdem’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

-1 -1 -1 -1
background image