Sağlık Bilimleri Fakültesinde 1. Ulusal Onkolojik Rehabilitasyon Kongresi Düzenlendi
2 Haziran 2024 | 10:44

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinde 1. Ulusal Onkolojik Rehabilitasyon Kongresi gerçekleştirildi.

Onkolojik rehabilitasyon alanında ilki gerçekleştirilen kongrenin açılışını Kongre Başkanı Prof. Dr. İlke Keser, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deran Oskay ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan yaptı. Kongrede 7 panel ve 27 davetli konuşmacı ile tamamlandı ve 17 sözel bildiri sunuldu. 6 stant alanında kitap, medikal ürünler ve dernek masaları yer alarak tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Kanser Dairesi Başkanlığı, Kanser Daire Başkanı, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Meslekleri Daire Başkan Yardımcısı, Ankara Şehir Hastanesi, Onkoloji Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi yanında Başkent, Gazi, İzmir Bakırçay, Çanakkale Onsekiz Mart, Hacettepe, Kırkkale, Ankara ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin farklı bölümlerinden davetli konuşmacılar katıldı.

Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Dr. Serap Gültekin, Fzt. İlknur Olça Erden, Prof. Dr. Cenk Sökmensüer, Prof. Dr. Anıl Onan, Prof. Dr. Osman Kurukahvecioğlu, Doç. Dr. Serhat Çetin, Prof. Dr. İlke Keser, Doç. Dr. Kadirhan Özdemir, Prof. Dr. Serdar Kula, Doç. Dr. Levent Çetinkaya, Dr. Fzt. İlknur Onurlu Dr. Öğr. Üyesi Gözde Savaş, Prof. Dr. Sevinç Kutlutürkan, Uzm. Fzt. Miray Haspolat, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ertuğrul Şentürk, Uzm. Fzt. Burak Ertürk,  Prof. Dr. Işıl İrem Budakoğlu, Doç. Dr. Mevhibe İrem Yıldız, Doç. Dr. Emine Yassıbaş, Dr. Öğr. Üyesi Elif Sakızlı Erdal, Prof. Dr. Kadriye Kahveci, Prof. Dr. Didem Tuba Akçalı, Hem. Arzu Aytekin, Doç. Dr. Gülbin Ergin Gedik’in davetli konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Oturumları; Prof. Dr. Nuray Kırdı, Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Prof. Dr. Anıl Onan, Prof. Dr. İlke Keser, Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu, Doç. Dr. Levent Çetinkaya,  Prof. Dr. Sevinç Kutlutürkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Sakızlı Erdal, Prof. Dr. Işıl İrem Budakoğlu, Doç. Dr. Kadirhan Özdemir, Prof. Dr. Deran Oskay, Dr. Fzt. İlknur Onurlu, Prof. Dr. Kadriye Kahveci, Prof. Dr. Didem Karadibak, Doç. Dr. Emine Yassıbaş oturum başkanları olarak yönetti.

Kongre düzenlenme kurulunda Prof. Dr. İlke Keser ve Doç. Dr. Kadirhan Özdemir, Kongre sekreteryasında Uzm. Fzt. Havva Sümeyye Eroğlu ve Uzm. Fzt. Canan Ergin, kongre işleyişinde Uzm. Fzt. Burak Ertürk ile lisans öğrencileri Seher Doğan, Şamil Safa Dağhan, Merve Karabulut, Esra Anıl Aktaş ve Bünyamin Ertuş görev aldı. Müzik dinletisi Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı lisans öğrencileri Mehmet Ali Erol ve Kerem Akbulut tarafından sunuldu.

Kongrede, onkolojik rehabilitasyon alanındaki güncel yöntemlerin paylaşılmasının yanı sıra multidisipliner yaklaşımın ve iletişimin önemi ile gerekliliği vurgulandı.

-1 -1 -1 -1