Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Programının Lisans Diploması TYÇ’de Yer Almaya Hak Kazandı
31 Mayıs 2024 | 17:07

Türkiye Yeterlilik Çerçevesi Kurulu (TYÇ), Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Programının lisans diplomasının  09/05/2024 tarihinde TYÇ’nin ilgili seviyesine (6. seviyeye) yerleştirilmesine karar verdi.

Bir yeterliliğin TYÇ’de yer alması; öğrenme kazanımları yaklaşımıyla tanımlandığı, kalite güvencesinin sağlandığı, yeterliliğe yönelik süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğu, diğer yeterliliklerle arasındaki ilişkinin net olarak açıklandığı, eğitim kurumları ve işverenler tarafından kabul edildiği ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine açık bir referans taşıdığı anlamına geliyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saniye Bilici ile Fakülte öğretim elemanları ve idari personelini tebrik ediyoruz.
Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanındaki ilana ulaşmak için tıklayınız.