Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu'nda
28 Mayıs 2024 | 12:03

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu, eğitimde yapay zekânın kullanım süreçlerini değerlendirmek ve ulusal düzeyde yapılacak çalışmaları belirlemek amacıyla birçok akademisyen, girişimci, politika yapıcı ve öğretmeni bir araya getirdi.

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Prof. Dr. Çelebi Uluyol, Prof. Dr. Kadriye Dilek Bacanak, Doç. Dr. Hüseyin Çakır, Doç. Dr. Serkan Düzgün, Doç. Dr. Harun Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Figen Demirel Uzun ile Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalında misafir öğretim üyesi olan Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Douglas K. Hartman da foruma katılım gösterdi.

Etkinlik, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu ve Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin konuşmalarını gerçekleştirdi. Bakan Tekin, müfredatta dijital okuryazarlık ve yapay zekâ entegrasyonu konularına verdikleri önemi vurguladı.

Forumda Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, "Üretken Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı konuşmasıyla yapay zekâ teknolojisinin eğitimdeki potansiyelini ve risklerini ele aldı. Prof. Dr. Douglas K. Hartman ise "Eğitimde Yapay Zekânın Geleceği" başlıklı konuşmasıyla yapay zekânın eğitimdeki rolünü değerlendirdi.

Forum sonunda oluşturulacak "Yapay Zekâ Politikaları Belgesi" Türkçe ve İngilizce olarak paylaşılacak.

Prof. Dr. Douglas K. Hartman, "Eğitimde Yapay Zekânın Geleceği" başlıklı konuşmasına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=hGgSOLRrkk0

background image