Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 10. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi’ne Katıldı
28 Mayıs 2024 | 13:35

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Karadağ, Budva’da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresi’ne katıldı. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Bozkuş yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 27-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Musa Yıldız, tarihi 1926 yılına dayanan Üniversitemizin, Türkiye’nin temel eğitim kurumu olduğunu belirterek araştırma üniversitesi kimliğine dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz mezunu olan Kongre Başkanı Dr. Taner Bozkuş’a mezun kartını takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Kongre, Spor ve Sağlık Bilimleri, Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Eğitim Bilimleri ile Dil ve Edebiyat Bilimleri, Fen Bilimleri ve Matematik alanlarını kapsıyor. Etkinlikle, uluslararası alanda bilim insanlarını bir araya getirmek ve bilimde yapılan çalışmalara uluslararası düzeyde katkı sunmak amaçlanıyor.

 

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image