Bir Yaşam Boyu Öğrenme Modeli Olarak BELTEK Kursları TÜRK PATENT’ten Marka Tescil Belgesi Aldı
27 Mayıs 2024 | 22:38

Teknolojiden İstihdama Bir Yaşam Boyu Öğrenme Modeli Olarak, Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları (BELTEK), Türkiye Patent ve Marka Kurumundan (TÜRK PATENT) marka tescil belgesi aldı. Marka, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 30.01.2024 tarihinden itibaren 10 yıl süreyle korunmak üzere, 23.05.2024 tarihinde tescil edildi.

Gazi Üniversitesi - Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknik Eğitim Kursu (BELTEK), 1999 yılından beri Üniversitemizin örgün lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile eğitim programları düzenleyerek, üniversitenin kamu, özel sektör, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile olan işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

1999 yılı güz döneminde (Eylül-1999) başlayan BELTEK’ten bugüne kadar yaklaşık 130 bin kursiyer belge alırken, kursa katılan kursiyer sayısı ise 165 bin olarak gerçekleşti. Teori ile uygulamayı birleştirerek katılımcılara yaşama geçirilebilir bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan BELTEK’te kurslar, 2 aylık (72 saat) ve 3 aylık (108 saat) olmak üzere iki farklı programda 5 farklı grupta sürüyor.

Prof. Dr. Uğur Gökmen’in Genel koordinatörlüğünü yaptığı, BELTEK kapsamında kurslar Gazi Üniversitesi bünyesinde bulunan donanımlı ve son derece modern sınıf ve laboratuvarlarda uzman öğretim elemanları tarafından veriliyor.  BELTEK’te eğitimler; amacı, yapısı ve katılımcı kitlesi gibi faktörler dikkate alınarak çeşitli gruplara ayrılarak planlanıyor. Kurslar; A, B, C, E ve F olmak üzere 5 farklı grupta haftanın her günü yapılıyor.

Kurslar hafta içi akşamları 18:00-21:00 saatleri arasında, hafta sonunda ise kurs grubuna göre bu farklılık gösteriyor. Kurslarımızın 2 ve 3 ay süre ve farklı gün ve saatlerde verilmesiyle de kursiyerlere kursa katılmaları için geniş seçenek imkânı sunuluyor.

-1
background image