“Üstün Zekalı Dahi Çocuklar Eğitimi Çalıştayı” Düzenlendi
27 Mayıs 2024 | 11:31

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) tarafından üstün yetenekli çocukların bulunmaları ve en ileri seviyede eğitim almaları amacıyla İstanbul Rami Kütüphanesi'nde Çalıştay düzenlendi.

Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi ve Düzce Üniversitesinin desteğiyle yapılan “Üstün Zekalı Dahi Çocuklar Eğitimi Çalıştayı”, “Yer üstü hazinelerimize sahip çıkıyoruz” temasıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci de katıldı.

Uzmanlar tarafından 4 farklı alanda değerlendirme yapılan çalıştayda, "üstün zekalı çocukların tanımı ve kavramlaştırılması", "üstün zekalı çocuklarım eğitim yöntemleri", "üstün zekalıların tanılanmaları" ile "üstün zekalıların istihdamı ve öğretmen yetiştirme politikası" konuları ele alındı.

üstün zekalı çocuklar-1 üstün zekalı çocuklar-1