Üniversitemiz Öğrencisi İlke Özyüksel Mihrioğlu, Pentatlon Branşında Dünya Üçüncüsü Oldu
25 Mayıs 2024 | 20:55

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği yüksek lisans öğrencisi İlke Özyüksel Mihrioğlu, Modern Pentatlon branşında dünya üçüncüsü oldu.

Ankara’da düzenlenen ve 2024 yılında daha önce dört ayakta yarışan sporcuların toplam puanına göre 36 sporcunun davetli olduğu Dünya Kupasının finalinde mücadele eden İlke Özyüksel Mihrioğlu, muhteşem bir mücadele örneği ile bronz madalyaya uzandı.

Eskrimdeki sıralama turu sonrasında 6. sırada ilk bölümü tamamlayan milli sporcumuz, binicilik etabından sonra dördüncü, yüzme etabından sonra 5. sırada lazerli koşuya başladı. 3000 m mesafeli, 5x600 mlik koşu ve dört atış istasyonundan oluşan parkurda kalabalık bir grupla son tura kadar mücadele eden İlke Özyüksel Mihrioğlu, son atış istasyonundan 6. sırada ayrıldı. Önce İtalyan, sonra Mısırlı, bitiş çizgisine çok yakın bir mesafede de Koreli rakibini geçen ay yıldızımızın temsilcisi bitiş çizgisine Dünya Üçüncüsü unvanıyla girdi.

Ağustos ayında yapılacak olan Paris Olimpiyat Oyunlarına bu başarısı ile katılmayı neredeyse garantileyen öğrencimiz İlke Özyüksel Mihrioğlu’nu, antrenörlüğünü yapan Spor Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ahmet Pekel’i, Spor Genel Müdürlüğüne atanan Modern Pentatlon Federasyonu Başkanımız ve Spor Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Ozan Çakır’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

pentatlon-1 pentatlon-1 pentatlon-1 pentatlon-1 pentatlon-1 pentatlon-1
background image