“Öykü Kahramanları Haftası” Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
24 Mayıs 2024 | 13:55

Gazi Kitap Bankosu Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Aliye Uslu Üstten ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Açık tarafından düzenlenen “Öykü Kahramanları Haftası”, 21-22 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinlikler ve panellerle kutlandı.

Bu yıl üniversitemizce ilki düzenlenen ve her yıl sürdürülmesi planlanan etkinlik, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı 2000 yılı mezunlarından yazar Cemile Sümeyra anısına yapıldı. Konferans Salonunun girişinde açılan kitap standında birer öykü kahramanına dönüşen öğrenciler tarafından Cemile Sümeyra’nın kitapları hediye edildi. Panel; Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi ve Türkçe Eğitimi ABD Başkanı Prof. Dr. Fatma Açık’ın açış konuşmalarıyla başladı. Panelin ilk oturumunda Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kurt, Çankırı Karatekin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesime Ceyhan Akça, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tayfun Haykır, öykü yazarları Tuba Dere ve Sema Bayar öykü kahramanları üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Etkinliğin ikinci gününde gerçekleştirilen öğrenci paneline; Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden Gülnihal Yıldıran, Zehra Karadağ, Ece Keleş, Emirhan Kındır, Sadık Oğur, Vildan Tukul, Aysun Yavuz ve Fatma Karabiber katıldı. Öğrencilerimiz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Olpak Koç ve Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Ömer Çelik rehberliğinde Ayfer Tunç, Bilge Karasu, Fakir Baykurt, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali, Refik Halit ve Ömer Seyfettin öykülerinde kahraman analizi yaptılar.

öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1 öykü-1
background image