Uluslararası Yükseköğretim Sempozyumu (IHES), Üniversitelerde Eğitimin Bugünü ve Geleceği Programına Yönelik Sertifika Töreni Düzenlendi
24 Mayıs 2024 | 14:05

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi tarafından 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde “Uluslararası Yükseköğretim Sempozyumu - Üniversitelerde Eğitimin Bugünü ve Geleceği” başlıklı uluslararası çevrim içi olarak gerçekleştirilen sempozyumun Danışma Kurulu Üyeleri Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Fazlı Polat’a, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan’a, Danışma Kurulu Başkanı Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurdan Kalaycı’ya, sempozyumun çağrılı konuşmacılarına, moderatörlerine, çevirmenlere ve teknik destek sağlayan ekip üyelerine teşekkür belgeleri Sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından takdim edildi. Sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür belgesi Sempozyum Danışma Kurulu Başkanı Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Mahmut Selvi tarafından takdim edildi.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, İtalya, Kolombiya ve Polonya’nın seçkin üniversitelerinin farklı bilim alanlarından uzmanların katıldığı bu uluslararası sempozyumun en önemli ve en güçlü yanı, farklı disiplinleri bir araya getirerek yükseköğretimde disiplinlerarası bir perspektif sunmayı amaçlamış olmasıdır. Uluslararası Yükseköğretim Sempozyumu 3’ü özel oturum olmak üzere toplam 15 oturum şeklinde düzenlenerek, 18 saat süren bir yayın gerçekleştirildi.

Uluslararası Yükseköğretim Sempozyumuna (IHES) ulusal ve uluslararası toplam 28 konuşmacı katıldı. Konuşmacıların 15’i (%53) Türkiye’den katılan öğretim üyeleridir. Yurt dışından katılan konuşmacıların 9’u (%32) Amerika Birleşik Devletleri’nden; 1’i (%4) Polonya’dan; 1’i (%4) Kolombiya’dan; 1’i (%4) Finlandiya’dan ve 1’i (%4) İtalya’dan katılan öğretim üyeleridir. Bu sonuçlara göre sempozyuma katılan tüm konuşmacıların %46’sını yurt dışından katılan uluslararası konuşmacılardan oluştu.

IHES Sempozyumunun 1. günü olan 17 Nisan 2024 tarihinde sempozyumun çevrim içi olarak düzenlendiği Zoom platformuna toplam 368 dinleyici katılmıştır. Bu dinleyicilerden 332’si Türkiye’den; 36’sı  yurt dışından katıldı. 2. günü olan 18 Nisan 2024 tarihinde sempozyumun çevrim içi olarak düzenlendiği Zoom platformuna toplam 195 dinleyici katıldı. Bu dinleyicilerden 179’u Türkiye’den; 16’sı yurt dışından katıldı. IHES Sempozyumunun 3. günü olan 19 Nisan 2024 tarihinde sempozyumun çevrim içi olarak düzenlendiği Zoom platformuna toplam 245 dinleyici katıldı. Bu dinleyicilerden 219’u Türkiye’den; 26’sı yurt dışından katıldı. Uluslararası Yükseköğretim Sempozyumuna (IHES) 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde katılan dinleyici sonuçları analiz edildiğinde, sempozyumun çevrim içi olarak düzenlendiği Zoom platformuna toplam 808 dinleyicinin katıldığı belirlendi. Dinleyicilerden 730’u Türkiye’den; 78’i yurt dışından katıldı. Bu sonuca göre sempozyuma katılan tüm dinleyicilerin yaklaşık %10’unu uluslararası dinleyiciler oluşturdu.

17-19 Nisan 2024 tarihlerde üç gün süresince Gazi Üniversitesi Youtube Kanalından canlı olarak yayınlanan IHES Sempozyumunun 21 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla toplam 1235 görüntülenme sayısına ulaştığı belirlendi.

teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1 teşekkür takdim-1
background image