Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin, EUFEPS Yönetim Kurulu Üyeliğine İkinci Kez Seçildi
24 Mayıs 2024 | 09:10

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin, Avrupa Farmasötik Bilimler Federasyonu (European Federation of Pharmaceutical Science - EUFEPS) Yönetim Kurulu Üyeliğine ikinci kez seçildi.

2023-2024 yılları arasında EUFEPS Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin, Türk Farmasötik Teknoloji Araştırmacıları Derneği (TÜFTAD) adayı olarak 23 Mayıs 2024 tarihinde Debrecen/Macaristan’da yapılan seçimle oybirliğiyle tekrar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Avrupa’daki ulusal eczacılık derneklerini ve farmasötik disiplinleri bir çatı altında toplayan EUFEPS hem araştırma hem de eğitim açısından gelecekteki stratejilerin belirlenmesinde ve geliştirilmesinde önemli bir rol üstleniyor. EUFEPS’e Türkiye’yle birlikte Avusturya, Almanya, İspanya, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, İsveç, Polonya, Portekiz, Danimarka, Yunanistan, Romanya, Hırvatistan ve Slovenya olmak üzere 16 ülke tam üyedir. 2024-2025 yılları arasında çalışmalarını sürdürecek olan yeni Yönetim Kurulu; Türkiye, Almanya, İspanya, İtalya, İsveç, Hollanda, Macaristan, Portekiz ve Romanya olmak üzere 9 ülke temsilcisinden oluşuyor.

Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

zeynep şafak teksin-1
background image