Gazi Teknopark İlk Yurtdışı İrtibat Ofisini Açıyor!
21 Mayıs 2024 | 22:22

Gazi Üniversitesi'nin akademik gücü ve altyapı desteğiyle 2008 yılında faaliyete geçen Gazi Teknopark, ulusal teknoloji ve inovasyon ekosisteminin uluslararası alanda rekabet edebilir hale gelmesinde kritik bir rol üstleniyor. Bölgede yer alan 154 firmaya nitelikli hizmetler sunarak, Teknoparkta faaliyet göstermeye başladığı günden itibaren ticarileşme ve ihracat kapasitesinin arttırılmasına kadarki süreçte destek oluyor.

Gazi Teknopark, Gazi Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın Gazi Teknopark’a verdiği özel önem ve destekle birlikte, Gazi Teknopark Yönetim Kurulumuzun yönetim anlayışıyla daha da güçleniyor.  

2015 yılından itibaren T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle sürdürülen uluslararasılaşma faaliyetlerine, 2024 yılında bir yenisini daha ekleyen Gazi Teknopark, ABD, Kanada, Tayvan ve İsveç’in ardından 10 bilişim firması ile Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’ye bir sektörel ticaret heyeti gerçekleştirdi. 

21.05.2024 tarihinde, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Gazi Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin katılımı ile Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törende Gazi Teknopark için bir ilk’e de imza atılmış oldu. Gazi Teknopark adına protokolü Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Sistem Global adına firmanın Kurucu Ortağı, Yeminli Mali Müşavir Necmi ULUS imzaladı. İmzalanan protokolle Gazi Teknopark İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk yurtdışı irtibat ofisini açmış oldu.

Sektörün öncü firmalarından Sistem Global Danışmanlık A.Ş. ile imzalanan protokol çerçevesinde, Sistem Global Technique Building, Londra adresinde bulunan ofis alanını, Gazi Teknopark firmaları Londra’da bulundukları süre içerisinde kullanabilecekler. Bunun yanında, Birleşik Krallık’ta şirketleşme, iş yapma konularında danışmanlık, Birleşik Krallık’ta pazar araştırması, pazara giriş, lokalleşme, satış, pazarlama, M&A, yatırımcıya erişim, teşvik ve hibe mekanizmalarına erişim konularında da Gazi Teknopark firmalarına destek sağlanacaktır.

-1 -1 -1 -1
background image