Suudi Arabistan'dan Gelen Heyet Gazi Üniversitesi Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni Ziyaret Etti
21 Mayıs 2024 | 15:05

Suudi Arabistan Savunma Geliştirme Genel Otoritesi (GADD) heyeti, 21 Mayıs 2024 tarihinde Gazi Üniversitesi Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (Fotonik UAM) ziyaret etti.

GADD'ın Valisi Dr. Faleh bin Abdullah Al-Sulaiman önderliğinde, Vali Yardımcıları Dr. Muslit bin Hamdan Alhajri ve Dr. Hatim bin Muhammed Behiry, Dr. Abdullah bin Musaed Abaalkhail, Adel bin Abdullah Alagran ve Faysal Alshaye'den oluşan Heyete Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan Sayın Cihan Özmen de eşlik etti.

Gazi Üniversitesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Fotonik UAM Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Barış Kınacı ve Doç. Dr. Nihan Akın Sönmez, Fotonik UAM Müdür Yardımcısı ve Fotonik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakmak, Fotonik Bölümü öğretim üyeleri ve Merkez araştırmacıları heyeti karşıladı.

Ziyaret kapsamında, Fotonik UAM'da yürütülen çalışmalar ve geliştirilen üniversite-sanayi iş birliği modeli hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Prof. Dr. Süleyman Özçelik, merkezin araştırma alanları, kullanılan teknolojiler ve elde edilen başarılar hakkında detaylı bilgiler verdi. Ziyarette ayrıca, GADD ve Gazi Üniversitesi arasındaki iş birliği ve ortak araştırma projeleri üzerine görüşmeler yapıldı.

Ziyaret, Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki savunma ve teknoloji alanındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Gazi Üniversitesi'nin fotonik alanındaki uzmanlığı ve araştırma altyapısı, bu iş birliğinin temelinde önemli bir rol oynayacak.

background image