Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Bakü’de “Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı”na Katıldı
20 Mayıs 2024 | 22:10

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Bakü’de Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altındaki “Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı”na katıldı. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Türk dünyasından 50’den fazla üniversitenin rektörü katıldı. Prof. Dr. Musa Yıldız, “Türk Üniversiteler Birliğinin Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Taslak Önerileri” hakkında sunum yaparak Genel Kurul’u bilgilendirdi. Genel Kurul’da ayrıca, Üniversitemize tevdi edilen “Türk Dünyası bilim İndeksi ve Alan Dizinleri Projesi” hakkında da sunum gerçekleştirildi. Türk Üniversiteler Birliğinin gelecekteki faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat ve Gazi Eğitim Fakültesi, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu eşlik etti.

türk üniversiteler birliği-1 türk üniversiteler birliği-1 türk üniversiteler birliği-1 türk üniversiteler birliği-1 türk üniversiteler birliği-1