“Diriliş Düşüncesi ve Hareketi: Sezai Karakoç” Adlı Program Düzenlendi
21 Mayıs 2024 | 10:46

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Diriliş Düşüncesi ve Hareketi: Sezai Karakoç” adlı program geniş bir katılım ile düzenlendi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Eğitim-Öğretim Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, konuşmacılar Prof. Dr. Mahmut Özbay ve Prof. Dr. Münire Kevser Baş, dekanlar, müdürler, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli yaptı. Milletlerin hayatında çok önemli düşünceler ve bu düşüncülerin savunucuları olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Sezai Karakoç’un da bunlardan birisi olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında Sezai Karakoç hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Türk şiirinin geleneksel yapısının Sezai Karakoç’un şiirlerinde görülebileceğini ifade etti.

Sezai Karakoç’un Batı edebiyatını da incelediği bilgisini veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Sezai Karakoç’un 1933 yılının Mayıs ayında Ergani’de doğduğunu belirtti. Sezai Karakoç’un ömrünün çoğunun İstanbul Cağaloğlu’nda geçtiğine işaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli’nin açılış konuşması sonrası Sezai Kakoç’u anlatan “Sezai Karakoç Efsanesi” adlı sinevizyon gösterisine geçildi. Sinevizyonun ardından ise Üniversitemiz öğrencisi Ahmet Zahit Saçı, Sezai Karakoç’un şiirlerini seslendirdi.

Programın son bölümünde konuşmacılar  Prof. Dr. Mahmut Özbay ve Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Sezai Karakoç hakkındaki sunumlarını yaptılar. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image