Kariyer Araştırma, Planlama ve Uygulama Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Yusuf Günaydın, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde Bir Konferans Verdi
18 Mayıs 2024 | 16:33

Üniversitemiz Kariyer Araştırma, Planlama ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde “Türkçe Öğretiminin Güncel Sorunları ve Dil Öğretimi” konulu bir konferans verdi. Akademik personelin ve öğrencilerin katıldığı programda Türkçe ve Kazak Türkçesi öğretiminde yeni yaklaşımlar, güncel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Dil öğretiminde dünyadaki gelişmeler, ortak öneri çerçeve programının gerekliliği, dil öğretimi ve dil politikalarında planlama gibi konulara da değinen Doç. Dr. Yusuf Günaydın, üzerimize düşen görevi yaparsak Türkçenin dünyanın en yaygın konuşulan dilleri arasında ilk üç sırada yer alabileceğini söyledi. Doç. Dr. Günaydın, daha fazla sayıda ortak yayın yapılması ve çalıştay gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgularken, ortak metinlerin daha işlevsel kullanılmasının önemine dikkat çekti. Konferans soru ve cevaplarla sona erdi.

-1 -1
background image