Kırgız Türk Anadolu Lisesi ve Kırgız Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı Ziyaret Etti
16 Mayıs 2024 | 18:17

Bişkek Eğitim Müşavirliği tarafından yürütülen ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanlığı tarafından desteklenen “Manas’tan Anadolu’ya; Türkiye’de Yükseköğrenim Fırsatları” konulu faaliyet kapsamında Kırgız Türk Anadolu Lisesi ile Kırgız Türk Anadolu Kız Meslek Lisesinden 16 öğrenci ile birlikte Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adem Karabıyık, Bişkek Eğitim Müşavirliği Eğitim Müşaviri Kürşat Dulkadir, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Milli Eğitim Uzmanı Ayşenur Sarıyıldız, Uzman Öğretmen Aydın Öztürk, Kırgız Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Zeinura Kenzhebek Kyzy ile Kırgız Türk Anadolu Lisesi Öğretmeni Suıunbek Muratbek Uulu, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı ziyaret etti.

Üniversitemiz Yeni Senato Salonu’nda düzenlenen programda Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Fazlı Polat, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Dr. Erhan Aydoğdu  yer aldı.

Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Kırgız öğrencileri Üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Gazi Üniversitesinin Türk dünyasına önem veren bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilere Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.

Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adem Karabıyık da Kırgızistanlı öğrencilerin Türkiye’de okumalarını sağlamak ve kültürel bağları güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bişkek Eğitim Müşaviri Kürşat Dulkadir de Gazi Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Adem Karabıyık, Kürşat Dulkadir, Ayşenur Sarıyıldız, Aydın Öztürk, Zeinura Kenzhebek Kyzy ve Suıunbek Muratbek Uulu’ya Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin Ormanı’na adlarına dikilen fidan sertifikalarını takdim etti. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Kırgız heyeti, Üniversitemiz bahçesinde yer alan Kırgızistan ağacını ziyaret ederek, önünde fotoğraf çektirdiler. 

 

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image