“4. Uluslararası Işık ve Işık Temelli Teknolojiler Konferansı” Gerçekleştirildi
16 Mayıs 2024 | 13:52

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Fotonik Bölümü ile Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “4. Uluslararası Işık ve Işık Temelli Teknolojiler Konferansı” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, UNESCO Türkiye Genel Sekreteri Dr. Esra Hatipoğlu, Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan,  rektör danışmanları, dekanlar, müdürler, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Gazi Üniversitesinin bir araştırma üniversitesi olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi olarak bilim ve teknolojideki gelişimin farkında olmakla kalmayıp aynı zamanda en büyük destekçisiyiz. Bildiğiniz üzere Gazi Üniversitesi, ülkemizin Ar-Ge kabiliyeti en yüksek üniversiteleri arasındadır. Bilginin merkezi olan üniversiteyi, üretimin merkezi olan sanayi ile buluşturarak etkili işbirlikleri geliştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Konferansta alanında uzman kişilerin yer alacağına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün, alanında uzman kişileri konuk ettiğimiz konferansımız ile 21. yüzyılın öncü bilimi olarak gösterilen, ülkemizin öncelikli alanları içerisinde yer alan Optik-Fotonik Bilimiyle ilgilenen uluslararası arenada saygın konuşmacıları ağırlıyoruz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: “Kaliteyi merkez alan, yenilikçi, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan çalışmaları ve projeleri ile bilim ve teknoloji alanında pek çok değişimi hayata geçiren ve bizleri her zaman daha iyiye yönlendiren çok değerli meslektaşlarım, mesai arkadaşlarım ve siz saygıdeğer katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Özellikle bu konferansın düzenlenmesinde büyük emeği olan, yıllarını fotonik bilimi üzerine yaptığı çalışmalara adamış, üniversitemizin kıymetli hocalarından, Fotonik Bölümü Kurucusu ve Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Sayın Prof. Dr. Süleyman Özçelik’e, düzenleme komitesine ve değerli ekibine emeklerinden dolayı üniversitemiz adına ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu günü Uluslararası Işık Günü ilan eden ve üniversitemizde dört kez düzenlenen konferansımıza maddi ve manevi destek sağlayan Unesco Türk Milli Komitesine teşekkür ediyorum.”

Açılışta konuşan Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik ise düzenlenen etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Konferansın Üniversitemiz ve bilim dünyası açısından önemine işaret eden Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerinin tamamladı.

Açılışta konuşan UNESCO Türkiye Genel Sekreteri Dr. Esra Hatipoğlu, ise düzenlenen etkinliğin önemine işaret etti. Programa gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten UNESCO Türkiye Genel Sekreteri Dr. Esra Hatipoğlu, ev sahipliği için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti.

Program açılış konuşmaları sonrası yapılan oturumlarla devam ediyor.

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiye kongre web sayfasından  https://icllt-4.gazi.edu.tr ulaşabilirsiniz.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image