Üniversitemiz Gazi Hastanesinde "Hemşireler Geleceğimiz- Bakımın Ekonomik Gücü” Adlı Program Düzenlendi
15 Mayıs 2024 | 18:08

Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Gazi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hemşirelik haftası kapsamında “Hemşirelerimiz Geleceğimiz-Bakımın Ekonomik Gücü” adlı etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi 75. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Murat Dizbay, Prof. Dr. Mustafa Kavutçu, Hastaneler Başmüdürü Figen Bucak, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dane Bursa, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Gazi Vakfı Müdürü Ragıp Akyürek, öğretim elemanları, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dane Bursa’nın açılış konuşmasına geçildi. Hemşireler haftasının öneminden bahseden Dane Bursa, hemşirelik mesleğinin önemi ve görevlerine değindi. Dane Bursa, sağlık hizmetlerinin en iyi uygulayıcısının hemşireler olduğunu belirterek, hemşirelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Dane Bursa, Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü olarak bu yönde çalışmaya devam edeceklerini anlattı.

Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı, hemşirelerin verdiği hizmetin sağlık hizmetlerinin ana omurgası olarak niteledi. Hemşirelerin sağlık alanında birçok idari görev de üstlendiklerini kaydeden Prof. Dr. Hasan Bostancı, pandemi ve afet gibi durumlarda hemşirelerin fedakârca hizmet verdiklerini söyleyerek salonda bulunan hemşirelere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, salonda bulunan hemşirelerin hemşirelik haftasını kutlayarak “İyi ki varsınız” dedi. Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yeni kurulan Cumhuriyette sağlık hizmetlerine büyük önem verdiğine ve sağlık hizmetlerinin ülkenin en ücra köşesine götürülmesini istediğini belirtti. Gazi Hastanesi bünyesinde 1000’in üzerinde hemşirenin görev yaptığını kaydeden Prof. Dr. Musa Yıldız, hemşirelerin çalışma şartlarını iyileştirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Rektörlük görevi döneminde hemşirelerin sıkıntılarıyla yakından ilgilendiğini anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, özverili çalışmalarından dolayı hemşirelerimize teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çalışma yılı teşekkür belgesi takdimine geçildi. Hemşire Arzu Özdemir, Ender Kılıç’ın müzik dinletisiyle devam eden programda, Hemşire Nihat Kılıç ve Hemşire İbrahim Ulu halk oyunları gösterisi, hemşire Songül Akın ve Hasan Ali Altıngöz ise ritim-perküsyon show sundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan da programda yaptığı konuşmada hemşirelerin, hemşirelik haftasını kutladı.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image