“Burundan Nefes Almanın Önemi” Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi
15 Mayıs 2024 | 16:33

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Burundan Nefes Almanın Önemi” adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Programa İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, akademik ve idari personel katıldı.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, toplantısı sebebiyle Katılamayan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan yerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Emirhan Akyol konuşmacılığı üstlendi.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 37’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Arş. Gör. Dr. Emirhan Akyol'a bıraktı.

Burnun hayati öneme sahip olduğunu belirterek sunumuna başlayan Arş. Gör. Dr. Emirhan Akyol burnun, enerji seviyemiz, uyku yeteneğimiz ve genel çalışma performansımız üzerinde gözle görülür bir etkisi olduğunu vurguladı. Sözlerine yetişkinlerin neredeyse yüzde 50'sinin sabahın erken saatlerinde ağızdan nefes aldığını söyleyerek devam eden Arş. Gör. Dr. Emirhan Akyol, ağızdan nefes almanın sağlık açısından birçok olumsuz sonuç doğurabileceğinin altını çizdi.

Arş. Gör. Dr. Emirhan Akyol, sunumunu bireylerin ve toplumun sağlıklı olabilmesi için burundan nefes alınmasının hayati bir önem arz ettiğini söyleyerek bitirdi. Program, soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

Eğitimin videosunu izlemek için tıklayınız.

burundan nefes alma-1 burundan nefes alma-1 burundan nefes alma-1 burundan nefes alma-1