Üniversitemizde ‘Sağlık Alanında Tasarım Odaklı Düşünce’ Adlı Söyleşi Programı Gerçekleştirildi
14 Mayıs 2024 | 16:40

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Sağlık Alanında Tasarım Odaklı Düşünce’” adlı söyleşi akademik/idari personel ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Prof. Dr Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güneş yer aldı. Açılışta söz alan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep, Prof. Dr Serkan Güneş’e teşekkürlerini iletip programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmaları sonrası, Prof. Dr Serkan Güneş “Sağlık Alanında Tasarım Odaklı Düşünce” adlı sunumunu yaptı. Sözlerine tasarımın her alandaki varlığından bahsederek başlayan Prof. Dr. Güneş, ‘Tasarım her alanda mevcut ancak her zaman fark edemeyebiliyoruz’ diyerek sözlerini pekiştirdi.

Sunumunun devamında sağlık tasarımının sağlık alanındaki yerine değinen Prof. Dr. Güneş; tasarımın hasta empatisine, memnuniyetine ve bütün bir hastane sürecine ne kadar etki ettiğine dikkat çekti. Hastanın gözenden bakabilmenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Serkan Güneş “Bir hastanın en çok ihtiyacı olan şeylerden biri empatidir" diye konuştu.

Sunumuna hastanın yolculuğundan bahsederek devam eden Prof. Dr. Güneş bu aşamaları şöyle sıraladı: "farkındalık, erişim, bakım, tedavi, uzun vadeli". Bu aşamalar boyunca hastanın üzerinde sağlık alanındaki tasarımların farklılığına değinen Prof. Dr. Güneş, farklı olasılıkları tartıştı.

Sunumuna ‘pain points’, ‘KANO modeli’, ‘MOSKOW modeli’ gibi terimlerin tasarımdaki yerinden bahsederek son veren Prof. Dr. Serkan Güneş, dinleyenlere teşekkür etti.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

tasarım-1 tasarım-1
background image