Hemşirelik Fakültesi Tarafından “Hemşirelerimiz Geleceğimiz-Bakımın Ekonomik Gücü” Adlı Program Düzenlendi
14 Mayıs 2024 | 17:03

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası Programı kapsamında “Hemşirelerimiz Geleceğimiz-Bakımın Ekonomik Gücü” adlı etkinlik düzenlendi. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Program Gazi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.  Dekan Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, hemşirelik mesleğinin önemine değindi. Hemşirelerin afetlerde ön safta yer alarak insan sağlığına katkılar sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, hemşirelerin verdiği hizmetle insan ve toplum sağlığına katkı sunduklarını vurguladı

Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Hemşirelik Bölümünün Üniversitemizin en köklü, en eski bölümlerinden birisi olduğunu söyledi. Hemşirelik Bölümünün çeyrek asırdır sahaya yeni hemşireler verdiğine işaret eden Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Hemşirelik Fakültesinin 2022 yılında kurulduğu bilgisini verdi.

Hemşirelik Fakültesinin; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi, bakımı ve tedavisinden sorumlu hemşireler yetiştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, mezunlarının hastanede, sağlık ocakları, özel sağlık hizmeti veren kurum/kuruluşlar, okul, işyeri, yaşlı bakımı veren kurumlarda ve evde bakım hizmetlerinde çalışmak üzere yetiştirildiğini anlattı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da konuşmasında Gazi Üniversitesi Hemşirelik Bölümünün, Üniversitemizin en köklü bölümlerinden biri olduğuna değindi. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yıllarca sağlık ordusuna değerli hemşireler yetiştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Fakültemiz Kurulduğu Ağustos 2022 tarihinden itibaren çalışmalarına daha da hız vermiştir.  Fakültemizin hak ettiği bu yere gelmesi ve çalışmaları bizler için büyük bir onurdur-gururdur” dedi.

“Hemşirelik Fakültemizin değerli hocaları, sizler, sağlık hizmetlerinde önemli görevler üstlenen sayısız hemşire, aynı zamanda alanda uzman ve bilim insanı yetiştiren; geçmişin bilgi birikimini, geleceğin aydınlık yarınlarını doğru bir şekilde aktaran akademisyenlerisiniz. Sizlerin öğrencilerimizi insan sevgisi, bireye saygı, hoşgörü, mesleki bilgi ve beceri ile yetiştirdiğinizi görüyorum ve biliyorum” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Fakülte öğrencilerinin Gazili olmanın ayrıcalığını ve Hemşirelik Fakültesinin değerli öğretim elamanı kadrosu ile yetişmenin haklı gururunu sürekli taşıyacağınıza inancının sonsuz olduğunu söyledi.

Hemşirelik mesleğinin öneminden de bahseden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Hemşirelik mesleğinin değerini ve insanlık için önemini ne kadar ifade etsek azdır. Bildiğiniz gibi hemşireler, her türlü zorlu süreçte, hep ön saflarda yerlerini almaktadır. Buna bir örnek verecek olursak, hepimizi derinden üzen deprem felaketi sonrası, bir nebze de olsa yaraların sarılması için bölgeye düzenli olarak gönderdiğimiz ekiplerimizde gerek hemşirelik fakültemizden hocalarımız, gerekse hastanemizden hemşirelerimiz, her zaman gönüllü olarak yer almışlardır.  Hem akademik alanda, hem de sağlık sektöründe hemşirelerimizin katkıları ve elde ettiği başarılar her zaman gurur kaynağımız olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını salonda bulunanların ve tüm hemşirelerin hemşirelik haftasını kutlayarak tamamladı.

Konuşmaların ardından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen “Hemşirelikte İnovatif Fikir Yarışması-II” sonucunda dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Dekan Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya takdim etti.

Belge takibini müteakiben Türk Hemşireler Derneği 55. Dönem Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hümeyra Zengin’in sunumuna geçildi. Hümeyra Zengin, “Hemşirelerimiz Geleceğimiz- Bakımın Ekonomik Gücü” konusunda bilgiler verdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image