“1. Forma Giyme ve Işık Alma Töreni” Gerçekleştirildi
14 Mayıs 2024 | 14:43

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen “1. Forma Giyme ve Işık Alma Töreni” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Naime Altay ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Canpolat, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Üniversitemizin en köklü bölümlerinden biridir. Yıllardır sağlık ordusuna değerli hemşireler yetiştirmektedir. Türkiye’de modern hemşireliğin öncüsü olarak kabul edilen Safiye Hüseyin Elbi’den günümüze tıp biliminin ilerlemesi ile önemli aşamalar kaydederek, bugünkü seviyesine ulaşan hemşirelik mesleği, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri hâline gelmiştir” dedi.

Hemşireliğin, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran ve zor bir meslek olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Hemşirelik; toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili olan bir meslektir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, şöyle devam etti: “Sevgili öğrenciler, sizler, misyonu “Topluma liderlik yapabilecek, milli, manevi, kültürel ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmek; öncü araştırmalarla bilgiyi üreterek, paylaşarak ve hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişim sürecine katkıda bulunmak” olan üniversitemizde öğrenim görecek ve profesyonel bir mesleğin üyesi olacaksınız. Sizlerin bu misyona sahip çıkarak, üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden ve sağlık ordusunun ayrılmaz birer neferleri olacağınızdan şüphem yoktur.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu anlamlı günde, bilginin, becerinin ve umudun sembolü olan ışıklarını teslim edecek ve onları 4 yıllık eğitim sürecinde destekleyecek olan değerli hocalarımızı gönülden kutluyorum. Sevgili Öğrenciler, Gazili olmanın ayrıcalığını ve Hemşirelik Fakültesinin değerli öğretim elamanı kadrosu ile yetişmenin haklı gururunu sürekli taşıyacağınıza inancım sonsuzdur. Öğrenim hayatınız boyunca hepinize, başarılar ve esenlikler diliyor ve hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Açılışta konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Hemşirelik Bölümünün Üniversitemizin en köklü, en eski bölümlerinden birisi olduğunu söyledi. Hemşirelik bölümünün çeyrek asırdır sahaya yeni hemşireler verdiğine işaret eden Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Hemşirelik Fakültesinin 2022 yılında kurulduğu bilgisini verdi.

Modern hemşireliğin kurucusunun Florence Nightingale olduğunu dile getiren Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Florence Nightingale’nin hemşirelik mesleğini en zor şartlarda icra ettiğini söyledi. Onun yaydığı ışığın hemşirelik mesleğinin gelişmesine yardım ettiğinin altığın çizen Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, herkesin hemşirelik haftasını tebrik ederek sözlerini noktaladı.

Açılışta söz alan Hemşirelik Fakültesini en yüksek puan ile kazanan öğrencimiz Raziye Ünlütürk ise, hemşirelik mesleğine büyük bir kararlılıkla başladıklarını dile getirdi. Hemşireliğin insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisi olduğunun üzerinde duran Raziye Ünlütürk, Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde dört yıllık zorlu bir eğitim alacaklarını söyledi. Meslek hayatlarında insanların yaşamlarına dokunacaklarını belirten Raziye Ünlütürk, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmaları sonrası öğrenciler; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya ve fakülte öğretim üyelerinin elinden ışıklarını aldılar.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image