Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları, Ustaların İzinden Sanat Gecesi Adlı Etkinliği Düzenledi
27 Nisan 2024 | 12:40

Üniversitemiz Vakfı Özel Okulları, Ustaların İzinden Sanat Gecesi etkinliğini düzenledi. Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Selvi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Genel Müdür Vacide Kutay, Ragıp Akyürek, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program açılış konuşmalarıyla başladı. Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okullarının nitelikli ve çok yönlü öğrenciler yetiştirdiğini ifade etti. Vakıf Özel Okulları tarafından düzenlenen etkinliğin, okulun bu anlayışının bir yansıması olduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğrencileri sanatsal faaliyetlere yönlendirmeye önem verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Selvi, çalışmalarından dolayı öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise konuşmasına, “Köklü geçmişiyle yıllardır hem akademik hem de sosyal anlamda katıldığı her platformda göğsümüzü kabartan Gazi Koleji öğrencileri bugün burada sanatın ışıltılı dünyasını keşfetmeye davet ettiler bizi” diyerek başladı.

Konuşmasında sanatın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sanat, güzellik ve anlamın kaynağıdır. Resim, müzik, edebiyat, tiyatro, hepsi ayrı ayrı kendi benzersiz dillerini taşır. Sanat, sadece estetik bir deneyim sunmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal, kültürel ve tarihsel bir ayna görevi görür. Her bir eser, geçmişin izlerini takip etmemize, düşünmeye ve dünyayı daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olur. Sanatın serbest bıraktığı yaratıcılık, özgürce düşünme ve ifade etme imkânı sağlar. Sanat, bizi bir araya getirir, ortak bir dil oluşturur ve kültürler arasında köprüler kurar. Bu nedenle, sanatın hayatımızdaki önemini anlamak ve bu zengin dünyayı keşfetmek, sadece öğrenci olarak değil, aynı zamanda birey olarak da bizim için son derece değerlidir” dedi.

Öğrencilerin öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları müzik dolu etkinlikten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, etkinliğe katılanlara da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından etkinliğe geçildi. Öğrencilerimiz, etkinlik kapsamında birbirinden güzel eserleri başarıyla icra ettiler.

SANAT-1 SANAT-1 SANAT-1 SANAT-1 SANAT-1 SANAT-1 SANAT-1
background image