Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Emrah Çeltikçi’nin Mikroplastiklerin İnsan Vücuduna Etkileri ile İlgili Olarak Yaptığı Çalışma The New York Times’a Konu Oldu
26 Mart 2024 | 17:03

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri, Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Çeltikçi ve Çukurova Üniversitesinden Dr. Sedat Gündoğdu’nun, mikroplastiklerin insan vücuduna etkileriyle ilgili olarak yaptıkları çalışma Ben Addelman ve Ziya Tong’un yönettiği “Plastik İnsanlar” adlı belgesele konu oldu. Plastik kirliliğinin yarattığı sağlık risklerinin ele alındığı bu belgeselin gösterimi ise geçtiğimiz günlerde Austin, Teksas’ta yapılan SXSW Film Festivali’nde yapıldı.

The New York Times ise bu belgeli ele alan bir haber yayınladı. The New York Times belgeselle ilgili olarak “yakın zamanda insan beyninde mikroplastik keşfettiklerini söyleyen bir çift Türk bilim insanının da aralarında bulunduğu yarım düzine ülkedeki mikroplastik araştırmacılarının çalışmalarını konu alıyor” ifadesini kullandı.

Haberde, belgeselde yer verilen farklı ülkelerden bilim adamlarının çalışmaları hakkında da bilgiler verildi.   Doç. Dr. Emrah Çeltikçi ile Dr. Sedat Gündoğdu'nun yaptıkları çalışmada beyin dokusuna gömülü bir mikroplastik parçanın mikroskobik görüntüsünü elde ettikleri ifade edildi. The New York Times, makalesinde bu araştırmayı “en önemli keşif” olarak nitelendirerek, Doç. Dr. Emrah Çeltikçi ile Dr. Sedat Gündoğdu’nun tespit ettiği beyinde yer alan mikroplastik parçanın mikroskobik görüntüsünü yayınladı.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Emrah Çeltikçi’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

-1 -1
background image