Üniversitemizde “Birinci Uluslararası Kanser İmmünolojisi ve İmmünoterapisi Sempozyumu” Düzenlendi
11 Mart 2024 | 15:07

Gazi Üniversitesi ve Kanada Ontario Kanser Enstitüsü tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde “Birinci Uluslararası Kanser İmmünolojisi ve İmmünoterapisi Sempozyumu” düzenlendi. Tıp Fakültesi Dekanlık 6. Kat Prof. Dr. Enver Hasanoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep, Üniversitemiz Tıp Fakültesi İmnünoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Ümit Bağrıaçık,  Ontario Kanser Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Laszlo Radvanyı ile yurtiçinden ve yurtdışından öğretim üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Musa Yıldız, törende yaptığı konuşmada kanser aşıları, kanser immünoterapisi ve diğer immünoterapilerin, moleküler kanser çalışmalarını içeren, gelecek nesil tedavi şekilleri olduğunu söyledi. Bu tür kişisel hücre tedavilerinin ülkemizde henüz sadece bir kaç merkezde hastalara uygulanabildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi hem kanser hem de diğer immünoterapileri uygulayabilecek ve eğitimini verebilecek ilk merkez durumuna gelmek amacıyla, yeni bir moleküler kanser ve immünoterapi birimi kurmuştur. Bu birim hem araştırma, hem de klinik alanlarda hizmet vermek üzere çok yakında hazır hale gelecektir. Gazi Üniversitesinin adının geçtiği hizmetlerimizi, diğer uluslararası kanser enstitüsü ve merkezlerle iş birliği içinde, uluslararası standartlarda vereceğimizi gururla bildirmek isterim. Bu başlangıç sempozyumunun amacı, kanser ve diğer hastalıkların immünoterapilerinin ve eğitimlerinin, uluslararası standartlarda Gazi Üniversitesinde uygulanabilir hale geldiğini tüm dünyaya duyurmaktır” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen de bu etkinliğin Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Üniversitemizde kanser immünolojisi ve immünoterapi konusunda yapılan çalışmalara da değinen Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen, sempozyumun sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi İmnünoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Ümit Bağrıaçık tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a plaket takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi.

-1 -1 -1 -1
background image