Designathon 2023'te Birincilik Ödülü Alan Teknoloji Fakültesi Öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı Ziyaret Etti
18 Ocak 2024 | 14:39

Fusion 360 ile modelleme ve tasarım yarışması Designathon 2023'te birincilik ödülü alan Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Ömer Kağan Yılmaz ve Ahmet Kaya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı ziyaret ettiler.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar’ın da eşlik ettiği ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız öğrencilerimiz Ömer Kağan Yılmaz ve Ahmet Kaya’yı tebrik ederek, başarılar diledi.

Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Ömer Kağan Yılmaz ve Ahmet Kaya, 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Fusion 360 ile modelleme ve tasarım yarışması “Designathon 2023”'te birincilik ödülü aldılar.

Öğrencilerimiz Ahmet Kaya ve Ömer Kağan Yılmaz, özgün tasarımları YangYing aracı ile yarışmaya katılarak, tüm projeler arasında birinci seçildi. Güneş enerjisi ve biyokütle yakımı ile yenilenebilir enerji kaynakları ve mobil kullanımı ile YangYing aracı, farklı çeşitlerde ekinleri yapay zeka ve uzaktan kontrol ile yüksek verimli ekinler yetiştirmek için tasarlanmış fütüristik bir projedir. Jürilerin de ifade ettiği üzere öğrencilerimiz yarışmadaki en detaylı modeli oluşturmuş, oluşturdukları modelleri özel tasarım saksılar ve 150 derece döndürülebilir güneş paneli gibi gerçekçi ve yenilikçi fikirlerle geliştirmişlerdir.

teknoloji designathon-1 teknoloji designathon-1 teknoloji designathon-1 teknoloji designathon-1 teknoloji designathon-1 Designathon-1
background image