Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları-22 Şerafettin Sabuncuoğlu
27 Aralık 2023 | 10:33

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik olarak çevrim içi düzenlenen Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları Seminerlerinin 22’ncisinde “Şerafettin Sabuncuoğlu” ele alındı.

Moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın yaptığı programda konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu yer aldı. Eğitim programına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer'in yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın selamlama konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu “Şerafettin Sabuncuoğlu (1470)” adlı sunumunu yaptı. Düzenlenen programın çok değerli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları etkinlikler dizisinde çok önemli bilginlerin ele alındığını anımsattı.

Sunumunda Şerafettin Sabuncuoğlu’nun otobiyografisini anlatan Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Şerafettin Sabuncuoğlu'nun yaşadığı dönemdeki olaylar hakkında da bilgiler verdi. Şerafettin Sabuncuoğlu'nun Türk dünyası açısından son derece önemli bir isim olduğunun altını çizen Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Seminer programı, soru-cevap bölümün ardından sona erdi.

Programı izlemek için tıklayınız. 

-1 -1 -1
background image