Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen, “Afetlerde Yaşlı Sağlığı Yönetimi Sempozyumu” adlı etkinlik geniş bir katılım ile düzenlendi.
Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ülkü Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürlüğü temsilcileri, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır yaptı. Yeryüzünün hemen hemen her yerinde afetlerle karşılaşıldığını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Özellikle Türkiye, konumlandığı coğrafya nedeniyle başta deprem olmak üzere heyelan ve sel gibi afetlere maruz kalmaktadır. Afetler nedeniyle kayıp ve zararların yaşanmasının yanı sıra, afetler yaşandıktan sonra da afetlerin olumsuz etkilerine karşı destek ve bakım gereksinimine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugünkü sempozyum kapsamında afetlerde özel gereksinimi olan yaşlıların fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan gereksinimlerine ve bu gereksinimlere yönelik yaklaşımlardan bahsedilecek olmasının; yaşlılarımıza yönelik afet öncesi önlemlere, afet sırası ve sonrasında gelişebilecek durumlara yönelik planlanmaların yapılmasına yol gösterici olacağı düşüncesindeyim. Bu sempozyumu düzenledikleri için Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Başarılı bir sempozyum olmasını dileğiyle, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Açılışta konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Ülkemizin afetler açısından riskli bir bölgede yer aldığını söyledi. Yaşanan afetler dolayısıyla hem mal ve hem de can kayıplarının arttığını anlatan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, “Bu süreçlerle başa çıkmakta zorlanan grupların biri de yaşlılardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus artmaktadır” dedi.
Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu yaşlıların oluşturduğu bilgisini de veren Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Açılışta söz alan Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ülkü Polat ise, insanların dünyanın her yerinde afetlerle karşılaştığını kaydetti. Türkiye’de doğal afetlere çok sık rastlandığını ifade eden Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ülkü Polat, Ülkemizde afetler nedeniyle kayıp ve zararların artmakta olduğunu dile getirdi.
Tüm dünyada afetler öncesi risk azaltma çalışmaları yapıldığını da vurgulayan Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ülkü Polat, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tüm yaş grupları afetlerden etkilenmekle birlikte yaşlı ve çocuklar daha çok etkilenmekte. Bu vesile ile sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Açılış konuşmaları sonrası oturumlara geçildi. Program, soru-cevap bölümünün ardından çekilen fotoğraflarla sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.