Üniversitemiz GİRKUM Akredite Laboratuvarlar Arasında Yerini Aldı
6 Aralık 2023 | 09:15

Gazi Üniversitesi İyonlaştırıcı Olmayan Radyasyondan Korunma, Uygulama ve Araştırma Merkezinden (GİRKUM), Merkez Müdürü Prof. Dr. Haluk Koralay, Laboratuvar Sorumlusu Öğr. Gör. Gaye Umurhan ve Kalite Sorumlusu Öğr. Gör. Gül Özmen tarafından yapılan çalışmalar ve TÜRKAK dış denetimlerinin neticesinde 4 Aralık’ta merkeze ait (TÜRKAK) Akreditasyon Belgesi yayınlandı.

Merkez, TS EN ISO/IEC 17025:2017 Standardına göre TS EN 50413 (İnsanların Elektrik, Manyetik ve Elektromanyetik Alanlara Maruz Kalmasının Ölçülmesi) Deney Metodu kapsamında 04.12.2027 tarihine kadar 4 yıl süreyle akredite oldu.

Akreditasyon işlemi ölçümlerden elde edilen sonuçların doğru ve güvenilir olduğunun onaylanması anlamına geliyor ve uluslararası geçerliliği bulunuyor. Merkez, elektromanyetik alan ölçümlerini bundan böyle akredite bir laboratuvar olarak gerçekleştirecek ve hazırlanacak ölçüm raporlarında merkeze ait TÜRKAK logolarını kullanacak.

Üniversitemiz bünyesinde “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar” standardına göre akredite olan ilk laboratuvar olma gururunu yaşayan GİRKUM, ülkemizdeki üniversiteler arasında da “TS EN 50413 İnsanların Elektrik, Manyetik ve Elektromanyetik Alanlara (1 Hz - 300 Ghz) Maruz Kalması İle İlgili Ölçmeler ve Hesaplama İşlemlerine Ait Temel Standart” kapsamında akredite olan tek uygulama ve araştırma merkezidir.

girkum-1
background image