Beyin Tabanına Yerleşik Dev Tümörü Nedeniyle Görme Fonksiyonunu Kaybeden ve Birçok Merkezde Ameliyatın Yapılmayacağı Söylenen Hasta Üniversitemizde Hem Sağlığına Hem De Gözlerine Yeniden Kavuştu
28 Kasım 2023 | 14:35

Üniversitemiz, sağlık alanında da başarılı çalışmaları ile öncü olmaya devam ediyor. Üç aydır olan burun tıkanıklığı ve körlük şikayetleri nedeniyle yaşadığı şehir olan Adana'da, milyonda bir görülme sıklığı olan kordoma tanısı alan ve tümörün büyüklüğü ile yerleşim yeri nedeniyle ameliyat edilemeyeceği söylenen 24 yaşındaki BÜ, Üniversitemizde yapılan 6 saatlik ameliyatının sonucunda görmesine kavuştu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ile Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölümlerinden Doç. Dr. Emrah Çeltikçi ve Doç. Dr. Melih Şahin'in ortaklaşa gerçekleştirdiği ameliyatta portakal büyüklüğündeki tümörün tamamı hastanın burnundan girilerek çıkarıldı. Ameliyattan sonra görmesine kavuşan hasta, cerrahiyi gerçekleştiren doktorlarının yüzlerini ilk defa gördüğünü ve tüm renkleri yeniden gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Endoskopik kafa tabanı cerrahisi alanında tüm ameliyatların beyin sinir cerrahisi ve KBB ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği ve bu alanda ülkemizdeki en büyük merkezlerden biri olan Üniversitemizde milyonda bir görülen kordoma hastalığı yanında burundan girilerek yapılan göz içi tümörleri, beyin omurilik sıvı kaçakları, kafa tabanını tutan burun kanserleri, hipofiz tümörleri ve kafa tabanının diğer tümörlerinin ameliyatlarını da gerçekleştiren endoskopik kafa tabanı ekibinin bu alandaki bilgi ve deneyimlerini diğer hekimlerle de paylaşmak için bu yıl içerisinde iki defa gerçekleştirdiği canlı cerrahi kursları da çok yoğun ilgi gördü.

HASTANE-1
background image