“55. Yıl Kutlaması ve Mezunlar Buluşması” Gerçekleştirildi
24 Kasım 2023 | 12:22

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen “55. Yıl Kutlaması ve Mezunlar Buluşması” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Fakülte Konferans Salonunda yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat gerçekleştirdi. Eczacılık Fakültemizin kuruluşunun 55. yılını kutlamak için bir araya gelindiğini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, “55 yıl önce, bir vizyonun temelleri atıldı. Bilgi, öğrenme ve yenilik odaklı bir fakülte hayal edildi ve bugün o hayal gerçek oldu. Bu fakülte, öğrencilerine sadece bilgi değil, aynı zamanda karakter, sorumluluk ve liderlik değerlerini de aşılamayı amaçladı. Geçmişten bugüne, bu değerler Eczacılık Fakültemizin temelini oluşturdu ve bizleri bugünlere taşıdı” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, konuşmasını şöyle tamamladı: “55 yıl boyunca Fakültemiz; akademik faaliyetleri, yenilikçi araştırmaları ve topluma katkılarıyla tanındı. Eczacılık Fakültemiz 2028 yılına kadar tam akreditasyon alan 10 fakülteden biridir. Ayrıca fakültemiz QS 2023 Alan sıralamasında dünya genelinde 350-360 bandındadır ve Türkiye sıralamasında ilk üç eczacılık fakültesi arasındadır. Bugün burada olan herkes, bu fakültenin birer parçası olmaktan gurur duymalıdır. Gelecek yıllarda Eczacılık Fakültemizin, bilgiyi paylaşma, öğrenme tutkusunu canlı tutma ve topluma değer katma misyonundan ödün vermeden ilerleyeceğinden kuşkumuz yoktur. Fakültemizin 55. yılı kutlu olsun!”

Açılışta konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, bugünün kendileri için çok özel bir gün olduğunu söyledi. Eczacılık Fakültesinin 55 yıl önce kurulduğunu anımsatan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, bugünü çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. Düzenlenen etkinlik için çok uzaklardan katılan mezunlar olduğuna dikkat çeken Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin ulusal ve uluslararası alanda önemli bir noktaya geldiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta söz alan Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, sevginin gücünün her meslek branşı için çok önemli olduğunu anlattı. Eczacıların sağlık sektörünün tam ortasında olduğunu kaydeden Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, dertlerinin bu ülkeye omuz vermek olduğunu söyledi. Oluşturdukları mezun portalı hakkında bilgiler veren Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, portalın 4 aydır hizmette olduğu aktardı. Mezun kartın avantajlarından da bahseden Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı ise, mezunlarla bir araya gelmenin kendisi için çok büyük bir gurur olduğunu ifade etti. Eczacılık mesleğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı, eczacıların topluma karşı ciddi sorumluluklar taşıdığını belirtti. Eczacılık mesleğinde kalitenin önemli olduğuna dikkat çeken Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı¸ Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin oldukça kaliteli bir kurum olduğunu dile getirerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından 55. Yıl kutlamalarına geçildi. Program, çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image