“Sosyal Medyada Farkındalık” Hizmet İçi Eğitimi Gerçekleştirildi
24 Ekim 2023 | 12:26

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik “Sosyal Medyada Farkındalık” konulu hizmet içi eğitim düzenlendi.

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın moderatörlüğünü yaptığı, çevrim içi olarak düzenlenen hizmet içi eğitim programının eğitimci konuğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Protokol Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden oldu. 78’incisi düzenlenen hizmet içi eğitim programında Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, katılımlarından dolayı Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden’e teşekkür etti.

Farkındalığın, etrafımızdaki olanlara ve günlük olaylara geçmişte edindiğimiz deneyimlerimiz, düşünce ve inançlarımızın yaşantımızı bulanıklaştırmadan bakabilme yetisi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden, farkındalığın tamamen kişinin kendisi ile beraber yürüyen bir olgu olduğunu kaydetti.

Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden konuşmasının devamında, “Farkındalık başladığı an kendimizi geliştirmeye başladığımız andır. Bu açıdan geleceğimiz için farkındalık çok önemlidir. Sosyal medya platformlarında herhangi bir yazı veya görsel içerik paylaşmamızla ile birlikte artık siz de bir sosyal medya kullanıcısısınız demektir.

Sosyal medya platformları genel itibari ile kişinin veya kurumun reklamını yapmak, dijital içerik sağlayarak, metin yazarak para kazanmak, ürün ve hizmet satışı yapmak, dijital diplomasi yapmak, ilgi duyduğunuz konuları takip etmek için kullanılmaktadır.” ifadelerine yer verdi. 

Sosyal medya kullanırken nelerin farkında olunması gerektiğine değinen Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden, “Sosyal medyanın büyük bir evren olduğunu, iyi insanların olduğu gibi kötü niyetli insanların da olduğunu fark etmeliyiz. Kötü insanlar sosyal medyada, kötü reklamımızı yapabilir, adımıza hesap açıp dolandırıcılık yapabilir, sahte ürün satabilir, bilgilerimizi kullanabilir, adınıza para isteyebilir. Bu nedenle sosyal medyada tanımadığınız insanları eklemeyin, anlık konum kullanmayın, emin olmadığınız linklere tıklamayın.” şeklinde konuştu. 

Sosyal medyanın büyük bir güç olduğunu ama aynı zamanda tehlikeli bir güç olduğunun insanların fark etmesi gerektiğini vurgulayan Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden daha sonra, “Sosyal Medyada Farkındalık” konulu sunumu ile katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Hizmet içi eğitim programının sonunda İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Öğr. Gör. Dr. Nazif Kutay Erden’e değerli katkıları dolayısıyla teşekkür etti. Program, katılımcıların sorularının yanıtlanması sona erdi.

Hizmet içi eğitim programını izlemek için tıklayınız. 

Tören-1 Tören-1 Tören-1 Tören-1 Tören-1 Tören-1
background image