Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Irak’taki Türkoloji Bölüm Başkanlarıyla Buluştu
4 Ekim 2023 | 16:39

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Irak’taki Türkoloji Bölüm başkanları için Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen öğle yemeğinde Iraklı akademisyenlerle bir araya geldi. Gazi Üniversitesi ile Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı'nın organizasyonu çerçevesinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle Gazi Üniversitesi TÖMER’de düzenlenen “Türk Dili ve Edebiyatı Programları Çalıştayı”nda, Irak'taki Türk Dili ve Edebiyatı lisans programlarının güncel sorunları ile öğretim programlarının tartışıldığı bir program düzenlendi. Irak’ın farklı şehirlerinden gelen akademisyenler ile bir araya gelen Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Musa Yıldız, Irak’taki Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretimi hakkında ilgili uzmanlarla bilgi alış verişinde bulundu. Katılımcılara sertifikalarını da takdim eden Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin yurt içi ve yurt dışı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Üç gün süren çalıştaya Irak'taki Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Bölüm Başkanları katıldı. Açılışını Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli’nin yaptığı çalıştaya Irak'tan; Prof. Dr. Najdat Yashar Murad, Doç. Dr. Hazım Brhan Mustfa, Dr. Hashim Totonji, Dr. Akram Baqer Ibrahım, Öğr. Üyesi Safaa Sedeeq Mahmood, Dr. Öğr. Üyesi Rawyar Abbas Jaafar ve Dr. Murtadh Haydar Azaat katıldı. Söz konusu çalıştay kapanış töreniyle tamamlandı.

-1 -1 -1