Yetiştirdiği binlerce mezunu ile Türkiye’nin geleceğine yön veren Gazi Üniversitesi, yeni bir ilke daha imza atarak “Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından verilen 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Yeni Nesil Açılış Dersini” büyük bir başarı ile gerçekleştirdi.
Yenilikçi ve girişimci teknolojik uygulamalara destek veren Üniversitemiz “2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Açılış Dersi”ni günümüzün popüler teknolojilerinden biri olan metaverse ortamında gerçekleştirdi. Ülkemizde yükseköğretim seviyesinde ilk defa metaverse ortamında akademik yıl açılış dersini yapan Üniversitemiz Gazili olmanın ayrıcalığını bir kez daha yaşattı.
Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının iş birliğiyle metaverse ortamında yapılan program, üç boyutlu sanal bir ortamda düzenlendi.
Açılış dersine tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Cumhuriyetin 100. yılında, 97 yıllık ulu çınar Gazi Üniversitemizin çatısı altında, bu sabah; yeni başlangıçların mutluluğu, heyecanı, arzusu ile bugün ilk ders günümüzde, sizlerle birlikte olmanın onurunu, kıvancını yaşadığımızı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sizlerin de en az bizler kadar bu heyecanı, mutluluğu, onuru ve kıvancı yaşadığınızı buradan en canlı şekilde hissediyorum” dedi.
Gece gündüz demeden çalışmalarına devam ettiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Elbette bu süreçte en büyük gücümüz; sizlerden aldığımız gönül gücüdür. Bizler; her şeyden önce bulunduğumuz konumun farkında olarak, üzerimize aldığımız sorumluluk bilinciyle; hiçbir ayrım gözetmeksizin, tamamen bilgiye, bilginin gücüne, liyakate, başarıya önem veren bir bakış açısıyla; görevlerimizi layıkıyla yapmaya çalışmaktayız. Bu noktada; göreve başladığımız ilk günden itibaren, öncelikle tüm kampüslerimizdeki birimlerimizde görev yapan paydaşlarımıza uyguladığımız hizmet içi eğitim faaliyetlerimizde de bu gönül gücünü kullanmaya ve işini severek yapma bilincini yerleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Elimdeki son kayıt bilgilerine göre bu yıl Gazi Üniversitesi ailesine; 1.364’ü ön lisans, 4.573’ü lisans, 416’sı tezsiz yüksek lisans, 822’si yüksek lisans, 282’si doktora olmak üzere; toplam 7.637 kardeşimiz katıldı. Yeni katılan kardeşlerimizle birlikte, şu anda, 4.439’u ön lisans, 28.945’i lisans, 8.407’si yüksek lisans, 3.841’i doktora olmak üzere; toplam 45.632 kişilik kocaman bir aileyiz. Bu sayılar bize çok önemli şeyleri ifade ediyor. Her şeyden önce; ilan edilişinin 100. yılını idrak edeceğimiz Cumhuriyetimizin ve devletimizin, milletimizin geleceği, bayrağımızın ve değerlerimizin koruyucusu, bağımsızlığımızın yegâne teminatı olan siz kıymetli öğrencilerimizin ve mensuplarımızın, 100 yıl önce kalplerde atan o heyecan, coşku ve bilinçle dolu olduklarını biliyorum.”
Üniversitemizin Cumhuriyetin ilk eğitim kurumlarından biri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Yükseköğretim Kalite Kurulu YÖKAK tarafından, 26.04.2023 tarihinde, Tam Akreditasyon koşullarını sağlayarak, 5 yıllık tam akredite üniversite unvanını aldığını, bir kez daha sizlerle, büyük bir onur ve gururla paylaşmak istiyorum. Bu süreçte, 5 yıllık tam akreditasyon unvanını almak için birçok Üniversite başvurmuş; Üniversitemiz bu unvana layık görülen 3 devlet üniversitesinden birisi olmuştur. Üniversite tarihimizin en önemli unvanını almamız ve Cumhuriyetin 100. yılında bu sürecin sonuçlanması bizler için eşsiz bir ödül olmuştur” şeklinde konuştu.
Akreditasyon değerlendirme sürecini titiz ve tamamlayıcı bir üslupla yapan YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı ve Değerlendirme Takımına teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bundan sonraki süreçlerde de gerek YÖKAK kapsamında, gerekse Uluslararası Derecelendirme Kuruluşlarının yapmış olduğu değerlendirmelerde bulunduğumuz konumlardan çok daha yükseğine sizlerin de desteği ile çıkacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.
İnsanların yaradılışları itibariyle ayrı ayrı karakter taşıdığına işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Hepimiz zaman zaman yetiştirmemiz gereken bir işi, projeyi, ödevi daha önümde çok zaman var, nasıl olsa yetiştiririm düşüncesiyle erteleme yoluna gitmişizdir. Elbette zorunlu sebepler doğrultusunda erteleme yapabilirsiniz. Buradaki en büyük tehlike bu durumun alışkanlığa, hatta bir müddet sonra tutum ve davranışa dönüşmesidir. Özellikle siz değerli öğrencilerimizin, öğrenme süreçlerindeki en önemli problemi de tespit ettiğim kadarıyla budur” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları dile getirdi: “Her şeyden önce yapacağımız iş her ne ise onun önemini, yapılma sürecini, zorluk derecesini iyi düşünüp ona göre bir plan ve takvim geliştirmeliyiz. Ya da bize verilen ödevin, projenin, deneyin yapılma, gerçekleştirilme sürecini iyi planlayıp, teslim süresine kadar her ânı çok iyi planlamalıyız. Bu planlama, hem yaptığımız işi stres yaşamadan, rahat bir şekilde sonuçlandırmamızı, hem de başarılı bir sonuç elde etmemizi sağlayacaktır. Bu süreçte en önemli husus hiç şüphesiz motivasyondur. Motivasyon, diğer adıyla güdülenme, isteklendirme, erteleme alışkanlığının âdeta düşmanıdır. Yüksek bir motivasyonla başlanan ve belli bir düzeyde giden hiçbir iş, hiçbir proje asla olumsuz sonuçlanmaz.”
Merkez Kütüphanemizin son derece modern bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Kütüphanemizin Zemin Kat Çalışma/Okuma Salonu 7 gün 24 saat hizmete açık olacaktır. Kütüphanemizden faydalanarak, her türlü akademik çalışmanızı herhangi bir ertelemeye mahal vermeden tamamlayabilirsiniz. Yine özellikle proje merkezli çalışmalarınızda, temel uygulamalı alanlar ve disiplinler arası alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerinizde, Gazi Üniversitesi Temel ve Mühendislik Bilimleri Merkez Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜTMAM) adını verdiğimiz Merkez laboratuvarımızdaki, alan bazlı laboratuvarlarda Ar-Ge çalışmalarınızı, akademik faaliyetlerinizi, yayınlarınızı destekleyici bilimsel araştırmalarınızı, deneylerinizi, analizlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz” diye konuştu.
Konuşmasında Üniversitemizin 2023 yılındaki ulusal ve uluslararası düzeydeki çalışmalarından ve başarılarından da bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şu bilgileri verdi: “Bu doğrultuda, QS World University Rankings “Sürdürülebilirlik” 2023 sonuçlarına göre dünyada 451-500 bandında olan Üniversitemiz, Türkiye’de ise 5-8 bandında yer almıştır. 2023 yılında toplam 3 Ana Kategori ve 4 Alt Kategoride derecelendirilmeye hak kazanan Gazi Üniversitesi, “Tıp” alanındaki sıralamasını dünya genelinde 50 bandında yükseltmiştir. “Eğitim” alanında Türkiye birinciliğini koruyan Üniversitemiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünya genelinde “Eğitim” alanında 27. olarak “En İyi 30 Üniversite” arasında yerini almıştır. Genel olarak itibar anketleri, atıf, h-indeksi ve uluslararası araştırma ağı gibi ölçütleri temel alan QS, farklı alanlar için farklı ölçüt ağırlıkları kullanmaktadır. Ana kategoriler dikkate alındığında ise, Gazi Üniversitesi, “Yaşam Bilimleri ve Tıp” ile “Sanat ve Beşeri Bilimler” alanlarında dünya genelinde “İlk 500 Üniversite” arasına girmeye hak kazandı. Yine QS 2023 Alan Sıralamalarında, “Eczacılık” alanında, dünya genelinde derecelendirilen 361 üniversiteden biri olma hakkını elde ederek, “Eczacılık” alanında ne kadar iddialı ve başarılı olduğumuzu göstermiş olduk.”
Yeni açıklanan ve ilk kez Avrupa üniversitelerinin sıralandığı, 2024 QS Avrupa Üniversiteler Sıralamasında da Üniversitemizin büyük başarı elde ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Araştırma, İstihdam, Öğretim, Küresel Katılım ve Sürdürülebilirlik göstergelerinin dikkate alındığı sıralamada, toplam 688 Avrupa Üniversitesi, derecelendirmeye hak kazandı. 688 üniversite arasında, 283. sırada yer alan üniversitemiz, Avrupa’nın “En İyi 300 Üniversitesinden” biri olma başarısını gösterdi. Türkiye sıralamaları incelendiğinde ise, QS 2024 Avrupa Sıralamasına Türkiye’den dâhil edilen üniversite sayısı 72 oldu. Gazi Üniversitesi bu üniversiteler arasında 9. sıraya yerleşerek başarılı yükseköğretim performansını bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları aktardı: “Bir diğer uluslararası derecelendirme kuruluşu Shanghai Ranking 2023 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) sonuçlarına göre, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 901-1000 bandında yer alan Üniversitemiz; QS World University Rankings “Sürdürülebilirlik” 2023 sonuçlarına göre, dünyada 451-500, Türkiye’de ise 5-8 bandında yer alarak, büyük bir başarı göstermiştir. Sürdürülebilirlik hedeflerini temel alan, THE Impact Rankings 2023 sonuçlarına göre de, “Nitelikli Eğitim” hedefinde Üniversitemiz bir önceki yıla göre 200 basamak yükselmiştir. Geçen yıl dünya genelinde 1180 üniversite arasında 601-800 bandında olan Üniversitemiz; bu yıl 1304 üniversite arasında 401-600 bandına yerleşmiştir. Bu başarıya ek olarak Üniversitemiz, “Nitelikli Eğitim” Sürdürebilir Kalkınma Hedefinde geçen yıl ile karşılaştırıldığında, performansını 6.8 artırdı. Ölçüt olarak “Birinci Kuşak Öğrenci”, “Hayat Boyu Öğrenme”, “Mezuniyet (İlkokul Eğitimi) ve “Araştırma” göstergelerinin kullanıldığı THE IMPACT 2023 sonuçlarına göre Üniversitemiz, her bir ölçütte başarılı performansı ile puanlarını anlamlı düzeyde artırmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesinin yönettiği derecelendirme kuruluşu URAP tarafından yapılan 2022-2023 derecelendirme sonuçlarına göre, Türkiye’deki ilk 8 Araştırma Üniversitesinden biri olan Üniversitemiz; URAP derecelendirme kuruluşunun 78 farklı akademik alanda gerçekleştirdiği 2022-2023 dünya sıralamalarında 15 farklı alanda derecelendirilerek büyük bir başarıya imza attı. Bilimsel üretkenliği esas alan, “makale sayısı” ve ilgili araştırma çıktılarının metodolojik değerlendirmelerde kullanılarak, katılımcı üniversite sayısının belirlendiği, URAP Alan Bazlı Sıralamalarda Gazi Üniversitesi, derecelendirildiği 15 alanın 14’ünde Türkiye’nin ilk 10 üniversitesinden biri oldu. Ayrıca Üniversitemiz Eğitim, Enerji, Malzeme Mühendisliği ve Eczacılık alanlarında da Türkiye üniversiteleri arasında ilk 3’te yer alma başarısını gösterdi. Eğitim, Enerji, Cerrahi Bilimler ve Eczacılık alanında dünyanın en saygın 500 üniversitesinden biri oldu. Son olarak Elsevier’in “En Çok Atıf Alan Bilim İnsanları Listesi”nde 32 bilim insanı ile Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 4. sırada yer almıştır. 2023 yılının uluslararası düzeydeki en önemli başarılarından bir diğeri de, 22 Ağustos’ta Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (NUST’ta) gerçekleştirilen, 2013 yılından bu yana her yıl düzenlenen, Pakistan'ın en büyük girişimcilik yarışması FICS 2023 Büyük Finalinde geldi. Fotonik alanında akademik çalışma yapan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Nihan Akın Sönmez’in akademik danışmanlığında oluşturduğu “Photonics Intelligence” Takımı, "Silikon Bazlı Güneş Panellerinin Geri Dönüşümü" projesi ile uluslararası yarışmacılar arasında zafere ulaştı ve 5000 ABD Doları tutarında “Küresel Şampiyon Ödülü”ne layık görüldü.”
Üniversitemizin ‘Sıfır Atık Belgesi’ni de aldığını anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “İlgili proje doğrultusunda, Türkiye’deki üniversiteler içinde farkındalık oluşturan Kurumumuz; geri dönüşüm, israfın önlenmesi, kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması, atıkların azaltılması, atıkların kaynağında doğru bir şekilde ayrıştırılması gibi faaliyetleri, tüm birimlere yaygınlaştırmış ve çok olumlu sonuçlar almıştır” diye konuştu.
Konuşmasında TEKNOFEST’e büyük bir başlık açan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Geçtiğimiz yıl Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’ye rekor başvuru yapılarak geniş bir katılım sağlayan, önemli dereceler elde eden Üniversitemiz, aynı performansı bu yıl TEKNOFEST 2023 İstanbul’da da göstermiştir. Etkinliğe toplam 29 finalist takımla katılan Üniversitemiz, İnsanlık Yararına Teknoloji-Sosyal İnovasyon kategorisinde yarışan Derin Mavi Takımı, CER-MİG su altı kaynak Rov’u ile ikincilik ödülü kazanmıştır. Gazi Hamerkop takımı da, Helikopter Tasarım Yarışmasından üçüncülük ve Sunum Özel Ödülü’nün sahibi olmuştur” bilgisini verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan BetterCallGazi takımı da Turkish Airlines Travel Hackathon’da Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştır. Üniversitemiz Fotonik Bölümü öğrencilerinin kurduğu, Eğitim Teknolojileri Yarışması kategorisinde yarışan Prometheus takımı, En iyi Sunum Ödülü’nü almıştır. ÇELİKKANAT Raylı Sistemler Takımı ise TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Hyperloop Geliştirme Yarışmasında Kurul Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. Bu ödül, takımımız haricinde herhangi bir takıma verilmemiş olup, takımımızın mühendislik süreçlerine uygun iletişimi ve meslek etiğine gösterdiği saygı ile kazanılmıştır. Yine Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’nü, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Prof. Dr. Zeynep Şafak TEKSİN’in danışmanlığında hazırladığı doktora teziyle kazanan Eczacılık Fakültesinden Arş. Gör. Dr. Duygu Yılmaz Usta ise TEKNOFEST 2023’te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden birincilik ödülünü almıştır. Son olarak “Dikey İnişli Roket Yarışması”nı dokuzunculukla tamamlayan KOROLEV ST ise “En İyi Takım Ruhu Ödülü”nün sahibi olmuştur. Bu vesileyle, TEKNOFEST 2023 İstanbul’a rekor katılım sağlayan ve büyük başarılar elde eden takımlarımızı, siz değerli öğrencilerimizi, akademik danışmanlarımızı, birim yöneticilerimizi, destek veren tüm kamu ve özel kuruluşları, şahsım ve Kurumum adına tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Ankara’da ve 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST etkinliklerinde görev alan, Üniversitemizi çok güzel bir şekilde temsil eden öğrencilerimize, yönetici arkadaşlarıma, akademisyenlerimize, idari hizmetlerde yer alan personelimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”
TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 4 Projemizin desteklenmeye hak kazandığını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Üniversitemiz tarafından önerilen araştırma projelerinden 6 proje için ise, bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verildi. Bu 6 projede TÜBİTAK tarafından yapılan yeni açıklamaya göre desteklenmeye hak kazandı. Böylece TÜBİTAK 1001 Projesi olarak toplam 10 projemiz desteklenmeye layık görüldü. Ayrıca, Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Eğitimi Programımız, 3. dönem 6 yıllık akreditasyon alarak 2029 yılına kadar akredite edildi. Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başarıyla devam eden Arapça Öğretmenliği, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programları, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıllığına akredite edildi” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları aktardı: “Bu yıl içinde diğer ana bilim dallarımızın da akredite süreçleri devam etmektedir. Ayrıca Gazi Eğitim Fakültemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da; TÜBİTAK programlarındaki proje başarılarına bir yenisini daha ekledi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında, Gazi Eğitim Fakültesinin 42 projesi desteklenmeye hak kazandı. Bu başarıyla birlikte Gazi Eğitim Fakültesi, Türkiye’deki tüm fakülteler arasında 5’inci, 97 eğitim fakültesi arasında da birinci oldu. Huzurlarınızda iki yıldır bu başarıyı yakalayan ve bize bu gururu yaşatan Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Selvi’yi ve şahsında emeği geçen tüm akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi kutluyorum.”
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatın her alanına yön verdiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sanal gerçeklik ile fiziksel gerçekliği birleştirerek alternatif bir evren oluşturan Metaverse de bu teknolojilerden biridir. Türkçemizde Meta-evren olarak da adlandırılan Metaverse, insanların dijital ortamda avatarlarını oluşturabildikleri, toplantı ve diğer etkinliklere katılabildikleri, alışveriş yapabildikleri, oyun oynayabildikleri dijital bir dünya sunmaktadır. Üniversitemizde de yenilikçi ve girişimci eğitim anlayışı kapsamında Meteverse’in eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılmasının önünü açmak için GUZEM ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız tarafından çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda ülkemizde yükseköğretim seviyesinde ilk defa metaverse ortamında akademik yıl açılış dersini yaparak Gazili olmanın ayrıcalığını bir kez ortaya koyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve bu dersin yeni farkındalıklar oluşturarak sizleri bu yeni dünyada farklı ufuklara taşıyacağına inanıyorum” diye konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “2023 yılındaki faaliyetlerimiz ve kazandığımız ödüller, dereceler elbette bu saydıklarımla sınırlı değildir. Daha pek çok faaliyetimiz ve ulusal, uluslararası işbirliği protokollerimiz, ortak lisans ve lisansüstü program açma çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki dönem de sizlerin gayreti ve desteği ile de hiç durmadan, Cumhuriyet’in 2. yüzyılına ilerleyeceğimize olan inancım tamdır. Sözlerimi burada tamamlarken, 2023-2024 Akademik Yılı, Güz Dönemimizin sağlıklı, huzurlu, gönlünüzce geçmesini temenni ediyorum. Bizler, tüm yönetim birimlerimiz, akademik, idari çalışanlarımız, kampüslerimizde sizlerin huzurlu, güvenli, sağlıklı, temiz ortamlarda derslerinize katılmanız için gayret eden tüm mensuplarımız, hizmet sektöründeki paydaşlarımızla her daim sizlerin yanınızdayız. Onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Karşılaşacağınız her türlü problemlerinizde, Üniversitemizin ilgili birimlerine gönül rahatlığıyla başvurabilirsiniz. Çözemediğiniz problemleriniz için Rektörünüz olarak benim e posta hesabıma veya üst yönetim kademesinde yer alan arkadaşlarıma, akademik birim yöneticilerinize gönül rahatlığıyla e posta yazarak iletebilirsiniz. Bizler “Gazili Olmak Ayrıcalıktır” sözümüzün içini doldurmak için herhangi bir zaman sınırlaması düşünmeden, her daim sizlerle beraberiz diyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal'ı ziyaret etti
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
“22. Spor Bilimleri Kongresi” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
E. Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.