Üniversitemiz ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Arasında Ortak Hizmet Projesi İş Birliği Protokolü İmzalandı
19 Eylül 2023 | 14:27

Gazi Üniversitesi ve Gazi Teknopark ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında Ulus Teknoloji Merkezi’nde yerini alacak üçüncü kuluçka merkezi için iş birliği protokolü yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen törende protokolü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzaladı.

Merkezde; girişimciliğe adım atmayı planlayan ya da yeni adım atmış olan bireysel girişimciler ile kuluçka düzeyindeki firmaların ihtiyaçları karşılanacak. Ulus İş Hanı’na yapılacak merkezin bir katı Gazi Üniversitesine, bir katı ise Bilkent Üniversitesine tahsis edilirken merkezde; girişimciliğe adım atmayı planlayan ya da yeni adım atmış olan bireysel girişimcilerin ve kuluçka düzeyindeki firmaların, ihtiyaçları olan desteklerin sağlanarak nitelikli, ticarileşme seviyesine gelmiş ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şirketlere dönüşmesi hedefleniyor.

Merkezde; konferans salonundan dinlenme alanlarına, yüksek hızlı internetten mobilyalı girişimci ofislerine kadar her şey yer almakta. 0-3 yaş firmalara yer verilecek olan Kuluçka Merkezi’nde üniversite öğrencileri, akademisyenler başta olmak üzere genç girişimci ve girişimci adaylarına henüz kalabalık olmayan kuluçka firmalarına da yer verilecek.

Merkezde, sadece fiziki destek değil aynı zamanda girişimcilerin ve girişimci adaylarının; danışmanlık, mentorluk, iş geliştirme görüşmeleri, yatırım ortamı gibi etkinliklerle iş hayatına hazırlanmalarına katkı da sağlanacak. Girişimcilere; hibe destekleri ve teşviklerden, iş hukuku ve sözleşme hukuku konularına, mali aktivitelerden fikri mülkiyet hakları konusuna, iş geliştirme ve potansiyel müşteriye erişimden yatırıma erişim konusuna kadar pek çok konuda da destek verilecek.

 

 

-1 -1
background image