“Yaşam Olaylarına Yönelik Yüklemelerimiz ve Biz” Adlı Hizmet İçi Eğitim Gerçekleştirildi
19 Eylül 2023 | 10:13

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yaşam Olaylarına Yönelik Yüklemelerimiz ve Biz” adlı hizmet içi eğitim programı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mualla Yıldız yer aldı.

Etkinliğe İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer'in yanı sıra, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 69’uncu hizmet içi eğitim programını düzenlemenin büyük gururunu yaşadıklarını ifade etti. Üniversitemiz akademik ve idari personeli arasında hız kesmeden farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Ayça Tunçay, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmaları sonrası Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mualla Yıldız, “Yaşam Olaylarına Yönelik Yüklemelerimiz ve Biz” adlı sunumunu yaptı.

Bu konuyla ilgili insanlara yardımcıyı olmaya çalıştıklarını anlatan Doç. Dr. Mualla Yıldız, “İnsanlar, bugün olduğu gibi geçmişte de rastlantısal olayları anlama ihtiyacı içinde idiler. Anlayamamak da tıpkı bugün olduğu gibi oldukça rahatsız edicidir. İnsanlar doğal nedenselliğin açıklayamadığı olayları genellikle kolektif simgesellikle açıklar” dedi.

Doç. Dr. Mualla Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir olayın nedenini açıklayamamak bizi rahatsız eden bir durumdur çünkü düzenli gidişatı bozmuş ve her şeyin olası olduğunu hissetmişizdir. Bizlerin alışılmadık bir durum karşısında yaptığımız yüklemeler de oldukça fizik alemden uzak olabilmektedir. İnsanların çok küçük yaşlardan itibaren öğrendikleri yükleme yapma biçimleri, yetişkinlikte daha akılcı bir yapıya bürünse de eğitim almaları ve farklı kültürlerle etkileşime girmeleri ile tam olarak yok olmaz.”

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

İzlemek için tıklayınız..

-1 -1
background image