Kalite İyileştirme Planı 2023 Yılı İzleme Toplantılarının İkincisi, Üniversitemiz Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının Katılımıyla Gerçekleştirildi
14 Eylül 2023 | 16:55

Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantılarının ikincisi, Üniversitemiz Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının katılımıyla gerçekleştirildi. "Gazi Üniversitesi Kalite İyileştirme Planı”nın paydaş birimlerle izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen 2023 yılı Kalite İyileştirme Planı İzleme Toplantılarının ikincisi, Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Sekreterimiz Ragıp Akyürek, Üniversitemiz Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Kalite Komisyonu Üyeleri, Kalite Koordinatörlüğü ve Strateji Geliştirme Kurulu Çalışma Grubu temsilcilerinin katılımıyla Rektörlük Toplantı salonunda 14.09.2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasında Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemiz tüm birimlerinin katılımıyla yedi grup halinde gerçekleştirilecek olan Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantılarının amaçlarından en önemlilerinden birinin kalite çalışmalarındaki başarı ve örnek uygulamaların diğer birimlerle paylaşılması olduğunu hatırlatarak ilk toplantıda Fakülteler tarafından aktarılan iyi uygulama örneklerinden örnekler sıraladı. Kalite Güvencesi Sistemi İyi Uygulama Örneklerinin Kurum geneline yansıtılmak üzere derleneceğini ifade eden Prof. Dr. Bayındır, Kalite İyileştirme Planı İzlemlerinin sonraki dönem çalışmalarının planlanması açısından da önemli fırsat sunduğuna dikkat çekti.  Kalite Komisyonunun Birim KİP izleme Sunumlarına dayalı olarak hazırlanacak olan GÜ 2023 Yılı Altı Aylık KİP Gerçekleşme Sunumunun Ulusal ve Uluslararası Danışma Kurulları ile Senato gibi iç ve dış paydaşların katılacağı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Hocamız başkanlığında toplantıda değerlendirileceğini aktaran Kalite Komisyonu Başkan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 2024 yılı iyileştirmelerinin Kalite Komisyonu  tarafından izlem sonuçlarına dayalı olarak hazırlanacağını kaydetti.

Birimlerin kendi Birim İyileştirme Planlarını hazırlamalarının önemine de vurgu yaparak Birim KİP İzleme sunumları özellikle akademik kurullarında paylaşmaları gerektiğini hatırlatan Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır, öğrenciler ve danışma kurulu gibi diğer paydaşlarla da paylaşılmasının faydalı olacağını ifade etti.

Akademik birim yöneticilerine Tam Akredite Araştırma Üniversitesi olma başarımızın sürdürülmesine ve kalite güvencesi sistemimizin sürekli iyileştirmesine verdikleri katkılar için teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, sunumlarını aktarmak üzere sözü birim yöneticilerine bıraktı.

Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantısı 2. Oturumu; Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Tüfekçi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin,  Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Uğur Gökmen, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü  Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü  Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tekedere, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alpay Özer ve TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz katılımıyla gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Kalite İyileştirme Planı kapsamında 2023 yılının ilk altı ayında birimlerimizin gerçekleştirdikleri iyileştirme faaliyetlerinin değerlendirilmesinin ardından toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

Fakültelerimiz katılımıyla gerçekleştirilen Kalite İyileştirme Planı İzleme Toplantısı haberi için tıklayınız.

-1 -1 -1
background image