Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Yürütülen HELEM-EU Projesinde Çalışmalar Devam Ediyor
25 Ağustos 2023 | 12:31

Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, Murcia Üniversitesi (İspanya), Maastricht Üniversitesi (Hollanda), IIAPHS (İtalya)'nın ortağı olduğu HELEM-EU projesi; tıp eğitim müfredatına yönelik sağlık okuryazarlığı eğitim programı geliştirilerek, pilot uygulama ve ölçme değerlendirmeleri yaparak, Avrupa’da tıp eğitiminde kullanılmak üzere sağlık okuryazarlığı eğitim programı geliştirecek bir proje olma özelliği taşımaktadır.

Üniversitemizde proje yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD’ndan Prof. Dr. Seçil Özkan'ın yaptığı ve Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Prof. Dr. Hacı Ahmet Pekel ve Öğr. Gör. Dr. Mustafa Altunsoy’un araştırmacı olarak yer aldığı projenin çoğaltıcı etkinliği çerçevesinde sağlık okuryazarlığı ile ilgilenen katılımcılara proje hakkında bilgi verildi.

Proje bilgilendirme etkinliği kapsamında, Sağlık Bakanlığı, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak Öztop, Ankara İl Sağlık Müdürü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mustafa Kotanoğlu, DSÖ’den Prof. Dr. Toker Ergüder, Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Aslıhan Külekçi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Serdar Eler, Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay ve merkez mensuplarından Berrin Tuzcu katılımcılar arasında yerlerini aldı.

-1 -1 -1