“Uygulama ve Araştırma Merkezleri Birim İç Değerlendirme Raporu Geri Bildirim” Programı Düzenlendi
11 Temmuz 2023 | 11:43

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Uygulama ve Araştırma Merkezleri Birim İç Değerlendirme Raporu Geri Bildirim” programı geniş bir katılım ile Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında yapılan etkinliğe, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Erdamar, Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar, kalite komisyonu üyeleri, uygulama ve araştırma merkez müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, uygulama ve araştırma merkezlerinin hazırladıkları birim iç değerlendirme raporlarına geri bildirim vermek için toplandıklarını dile getirdi.

Yirmi akademik birimi fiili olarak ziyaret ettiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bu ziyaretler sırasında ilgili akademik birimlere geri bildirim verdiklerini söyledi.

Üniversitemizin 5 Mayıs 2023 tarihi itibariyle 5 yıllık akreditasyonu almaya hak kazandığına işaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bu akreditasyonun alınmasında uygulama ve araştırma merkezlerinin çok önemli katkıları olduğunu belirtti. Akreditasyon sürecinin zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, kalite sürecinin ise dinamik bir süreç olduğunu ifade etti.

Konuşmasında uygulama ve araştırma merkezlerinin hazırladığı raporları da değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, hazırlanan raporların güncel kılavuza uygun olması gerektiğini anlattı.

Yaklaşık iki yıl sonra Gazi Üniversitesi’nin bir ara değerlendirme geçireceği bilgisini veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizin akreditasyon konusunda bayrağı çok üst noktalara taşıdığını dile getirdi.

Hazırlanacak raporların 4 ana başlık ve 46 alt ölçeğe uygun olarak hazırlanması gerektiğinin üzerinde duran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, uygulama ve araştırma merkezlerinin hazırlayacakları raporlarda hem faaliyetlerini hem de süreci aktarmalarının gerektiğini kaydetti.

Hazırlanacak raporlarda kanıtların önemine de vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, kalite komisyonunun her zaman desteğe hazır olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın açılış konuşmasından sonra Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Erdamar ise, “Uygulama ve Araştırma Merkezleri Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama” başlıklı sunumunu yaptı.

Merkezlerin hazırladıkları raporların kendileri için çok kıymetli olduğunun altını çizen Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Erdamar, Üniversitemizin aldığı 5 yıllık akreditasyon dolayısıyla gururlu ve mutlu olduklarını ve yapılan çalışmaların karşılığının alındığını belirtti.

Kalite komisyonu ve koordinatörlüğü olarak 20 akademik birimi ziyaret ettiklerini söyleyen Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Erdamar, Üniversitemizde 39 adet uygulama ve araştırma merkezi olduğu için genel bir toplantı yapmaya karar verdiklerini kaydetti. Konuşmasında her bir merkezin danışman üyesi olduğunu söyleyen Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Erdamar, sürece destek veren herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Programda son sözü alan Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar ise, hazırlanan raporların kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi. Konuşmasında Kalite Komisyonu ve Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar, uygulama ve araştırma merkezlerinden gelen bilgilerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Kalite süreçlerini önemsediklerinin altını çizen Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar, Gazi Üniversitesi’nde akreditasyon süreçlerinin sürdürülebilir olduğunu göstermek istediklerini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

-1 -1
background image