Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde Mezuniyet Töreni Düzenlendi
19 Haziran 2023 | 20:01

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı.

Mühendislik Fakültesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Mingeçevir Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Bayramov, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Ünal, fakülte bölüm başkanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni müzik dinletisi ile devam etti.

Mezuniyet törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Ünal yaptı. Bu törenle mesleğinde yetkin genç mühendisleri uğurladıklarına değinen Prof. Dr. Rahmi Ünal, “Artık her biriniz kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkeniz ve dünyaya karşı sorumlu, genç mühendislersiniz. Sizlere verdiğimiz çağdaş ve en üst düzeyde bilgilerle en kısa zamanda kariyer basamaklarını tırmanarak önemli başarılar elde edeceksiniz. Başarıdan başarıya koşarken Gazi Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Çok kıymetli velilerimiz, evlatlarınız sizlerden aldığı güç ve azimle çalışıp bu başarıya ulaştı. Genç mühendislerimiz adına hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Fakülte öğretim elemanlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Ünal, mezunlardan ailelerini, ülkelerini ve üniversitelerini unutmamalarını talep etti. Dekan Prof. Dr. Rahmi Ünal, konuşmasını mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek tamamladı.

Prof. Dr. Rahmi Ünal’ın konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Bayındır, mezunları ve ailelerini, küresel salgın ve deprem gibi olayların yaşandığı bir dönemde başarıyla mezun olmalarından dolayı kutladı. Mezunlara, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1926 yılında kurulan ve kökleri çok sağlam temellere dayanan Gazi Üniversitesinden mezun oldunuz” diye seslenen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, mezunların diplomalarını büyük bir gururla ve hakkını vererek taşıyacaklarından emin olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Fakülte öğretim elemanlarının mezunlara mühendislik alanında gerekli olan akademik bilginin yanı sıra ekip çalışması ve liderlik gibi önemli değerleri de vermeye çalıştığına değindi.

Mezunların, bilgilerini kullanma ve gerçek hayata etkili bir şekilde uygulama zamanının geldiğinden söz eden Prof. Dr. Bayındır, mezunları mühendislik alanında büyük fırsatların ve heyecan verici görevlerin beklediğini vurguladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır sözlerini, “Sözlerime son verirken, buradan mezun olan her birinizin kendi hayallerini gerçekleştireceğine ve hedeflerinize ulaşacağına inanıyorum. Kendinize güvenin, kararlılıkla ilerleyin ve asla vazgeçmeyin” diyerek tamamladı. 

Konuşmaların ardından fakülteyi ve bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere belge ve plaket takdimi yapıldı.  Mezuniyet töreni programı mezunların keplerini havaya atması ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image