TOEFL iBT’ye Yönelik Eğitim Programı Yabancı Diller Yüksekokulunda başladı. Programın açılışının gerçekleştirildiği törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın yanı sıra ETS Global’in Türkiye Genel Müdürü Akhan Özten, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Tekedere, Üniversitemiz Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Maide Yılmaz ve Öğr. Gör. Ahmet Özcan ve Yüksekokul öğretim elemanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarına geçildi. Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör, açılış konuşmasında dış paydaşlar konumundaki uluslararası kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştirilen iş birliklerinin önemine dikkat çekti. Öğr. Gör. Güngör, bu tür iş birliklerinin Üniversitemizin başta uluslararasılaşma politikası olmak üzere tüm politika metinlerindeki çerçevelere katkı sağladığını belirtti.
ETS Global’in Türkiye Genel Müdürü Akhan Özten de konuşmasında kurum olarak Gazi Üniversitesi ile araştırmadan eğitim-öğretime, uluslararasılaşmadan hizmet içi eğitimlere kadar kapsamlı iş birliklerini hayata geçirmek arzusunda olduklarını ifade etti. Özten, önümüzdeki süreçte iki kurum arasındaki stratejik ortaklık zemininin teşkil edilmesindeki katkılarından ötürü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti.
Genel Müdür Özten’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Bayındır, konuşmasında araştırma üniversitesi statüsündeki Üniversitemiz için yabancı dilin stratejik bir önem taşıdığını vurguladı. Gerek 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandığımız YÖKAK Kurumsal Akreditasyon sürecinde gerekse Üniversitemiz genelinde yoğun biçimde yürütülen program akreditasyonları sürecinde bu önemin daha da arttığını söyleyen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Bu bağlamda belki bugüne kadar sadece Gölbaşı Yerleşkemizdeki bir hazırlık okulu gibi algılanan Yabancı Diller Yüksekokulumuz, içinde bulunduğumuz kurumsal dönüşüm sürecinde hiç olmadığı kadar elzem görevleri Üniversitemizin tüm akademik birimleriyle birlikte üstlenmiş ve bundan sonrası için de üstlenmeye devam edecektir” dedi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Yüksekokulun öğrencilere nitelikli yabancı dil donanımı kazandırmakla kalmayıp, araştırma faaliyetlerinden toplumsal katkı projelerine kadar geniş bir yelpazede Üniversitemizin marka değerine katkı yapmasına beklediklerini söyledi. Yüksekokulun yönetim anlayışı, öğretim elemanı profili ve alt yapısı ile bunu gerçekleştirecek yetkinliğe sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bayındır, “İnanıyorum ki EAQUALS Uluslararası Akreditasyon sürecini başarı ile tamamlayarak Yüksekokulumuz bu potansiyelin hayata geçirilmesinde önemli bir adım daha atmış olacaktır” yorumunu yaptı.
Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversite olarak kalite süreçlerindeki başarılarımızın uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından açıklanan sıralamalarda her alanda yükseliş trendi olarak yansıdığını görmekte olduğumuzu ifade etti. Ulusal bağlamda da YÖK Araştırma Üniversiteleri Sıralaması’nda 2022 verilerine göre A3 kategorisinden A2 kategorisine yükselen tek üniversite konumunda olduğumuzu vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasına şöyle devam etti: “Yine 2023 yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyon sürecindeki 30 üniversite arasından tam akreditasyon almaya hak kazanan sadece 5 üniversiteden birisiyiz. Kuşkusuz ki bu yükseliş ivmesi sadece öğrencilerimiz için değil gerek akademik gerek idari tüm personelimiz için de bir değer oluşturmaktadır. Üniversitemizin potansiyelinin ulusal ve uluslararası boyutta karşılık bulması başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere Üniversitemiz Üst yönetimi olarak hepimizin öncelikleri arasındadır.”
Prof. Dr. Bayındır, İngilizce yeterliği konusunda önde gelen kuruluşların başında gelen ETS Global ile gerçekleştirilen Eğiticilerin Eğitimi Programının sadece kurumsal boyutta öğretim elemanlarımızın mesleki gelişimlerine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda ulusal boyutta yabancı dil ekosistemimize de ciddi katkı yapabilecek nitelikte olduğunu dile getirdi.
Bu eğitim programını kapsamlı iş birliklerinin ilk adımı olarak niteleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayındır, desteklerinden ötürü ETS Global’e ve programın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
Açılışın ardından iki gün sürecek olan eğitim programı Yabancı Diller Yüksekokulunda katılımcı öğretim elemanları ile başladı.
Üniversitemiz, “THE Asya Sıralamaları”nda Türkiye ve Dünyadaki Konumunu Güçlendiriyor
105. Yaşında Gazi Meclisimiz ve Millî Egemenlik
Gazi Kolejinde 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
Umman Ankara Büyükelçisi Saif Rashid Saif Al Jahwari, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Üniversitemizde KİDR Alt Ölçüt Raporu Çalıştayı Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.