Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi
13 Haziran 2023 | 15:30

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Her alanda toplumsal farkındalığı arttırmayı ve fark yaratmayı hedefleyen üniversitemizin misyonu doğrultusunda Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Engelsiz Bir Mezuniyet” mottosuyla düzenlenen mezuniyet töreni, İşaret Dili ile de tercüme edildi. Gazi Konser Salonu’nda düzenlenen törende Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri mezun olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Gazi Eğitim Fakültesi araştırma görevlileri ve doktora öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan açılış konuşmasında, Gazili olmak ayrıcalığı ile üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilerimizi ve onların baş mimarı olan anne ve babalarını gönülden kutlayarak başarı dolu sağlıklı ömürler diledi. Prof. Dr. Bülent Elbasan, Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluşuna değinerek, “Fakültemiz çok kısa sürede lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla ülkemizin en çok tercih edilen fakültelerinden birisi olmuştur. Bilimsel, akılcı ve insani olarak ülkemizin kalkınmasına ve ilerlemesine gayret sarf eden mezunlar yetiştirmekten son derece mutluyuz. Her biriyle ayrı ayrı gurur duyduğumuz mezunlarımız ve onların yetiştirdiği mezunlar, eğitim ve araştırma gibi pek çok alanda hastalıkta ve sağlıkta hep ön saflarda yer almış ve yer almaya da devam edeceklerdir” dedi. Gazili olmak ayrıcalığıyla her yerde tercih edilmenin ve bilgi, beceri, yeterlilik açısından kendini sürekli yenileyerek profesyonel olma özelliğinin kazandırılmasının temel hedefleri olduğunu dile getiren Elbasan, öğrencilere seslenerek, “Yaşamınız boyunca önce devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan iyi birer insan olun. Daha sonra başarılı birer sağlık profesyoneli olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda onun izinden gidin. Atatürk’ün, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözü sizlere ışık ve yol gösterici olsun” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise yaptığı konuşmada, üniversitemizin genç ve dinamik fakültelerinin başında gelen Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Fakültenin kuruluşundan günümüze kadarki gelişim sürecinden bahseden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sağlık alanında disiplinlerarası iş birliği ve ekip çalışması yapabilen, toplumun sağlığını ve yaşam kalitesini yükseltebilmek amacıyla bilim ve teknolojiyi kullanan, araştırıcı, etik ve insani değerlere saygılı, meslek alanında gerekli bilgi ve beceriye sahip profesyonellerin ve eğiticilerin yetiştirildiği Sağlık Bilimleri Fakültesi; alanı ile ilgili özgün çalışmalar yapan, ulusal ve uluslararası çevrelerde tanınan, toplum sağlığı ile ilgili plan ve politikalar oluşturulmasında danışılan, saygın ve Gazili olmanın ayrıcalığını taşıyan bir fakülte olarak ülkemizde lider olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.

Mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sizler, bugün mezun olmanın ve yeni bir hayata başlamanın heyecan ve coşkusu içinde iken bizler de mezuniyet heyecanınıza ortak olmanın haklı gururu ve sevincini yaşamaktayız. Aldığınız eğitimin şimdi olduğu gibi bundan sonraki hayatınızda da sizlere güç vereceğinden ve Gazili olmak ayrıcalığını hep hissedeceğinizden hiç şüphem olmayacaktır. Hepinize meslek hayatınız boyunca başarılar ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Makbule Gezmen Karadağ ve Doç. Dr. Duygu Ağagündüz, fakültede dereceye giren öğrencilere plaketlerini ve mezuniyet rozetlerini takdim etti. Mezun olan öğrenciler adına fakülte birincisi Fizyoterapist Tülin Tunç, duygu ve düşüncelerini ifade eden kısa bir konuşma yaptı. Tören, fakültede ilk 25’e giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam etti. Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan, fakülte ve bölüm temsilcisi öğrencilere de çalışmalarından dolayı teşekkür ederek belge takdiminde bulundu. Bülent Elbasan, mezuniyet töreni kapanışında bu organizasyonun planlanmasında ve yürütülmesinde büyük bir özveriyle görev alan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Ağagündüz’e de çok teşekkür etti. Gazi Konser Salonu’nda düzenlenen Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, gün içerisinde düzenlenen fakülte bölümlerinin mezuniyet programlarıyla devam etti. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 Sağlık Bilimleri Fakültesi “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi-1 -1
background image