Üniversitemizde “Servis Personelinin Davranış ve Sunum Esasları” Konulu Hizmet İçi Eğitim Verildi
5 Haziran 2023 | 16:48

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Üniversitemizde görev yapan mutfak personeline yönelik “Servis Personelinin Davranış ve Sunum Esasları” konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu’nda, Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay moderatörlüğünde gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programının konuşmacı konuğu Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Büşra Ayhan oldu.

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay yaptığı açılış konuşmasında, hizmet içi eğitim programlarının 49.’sunu düzenlediklerini belirterek, Dr. Öğr. Üyesi Büşra Ayhan'a katılımları için teşekkür etti. 

İyi bir yemeğin önce gözlerle, sonra burunla ve en son ağızla yendiğini ifade eden bir Çin atasözü ile konuşmasına başlayan Dr. Öğr. Üyesi Büşra Ayhan, kurumlarda yemeğin üretimi ve yemeğin servisi olarak iki temel faaliyet bulunduğunu kaydetti. Yemeğin servis aşamasını; yiyecek ve içeceklerin belirli kurallar çerçevesinde sunularak işletmeye, müşterilere ve çalışanlara en yüksek faydayı sağlama sanatı olarak tanımlayan Büşra Ayhan sözlerine şöyle devam etti: “Yiyecek-içecek işletmelerinde servis hizmeti, işletmenin vitrini olarak görünür. Servis hizmetleri, tüketicinin yemekhaneye geldiği andan itibaren başlayıp ayrıldığı ana kadar geçen sürede gerçekleştirilen faaliyetlerin tümüdür. Bu aşamada servis, ön hazırlık dediğimiz; servis alanının temizliğinin yapılması, masaların hazır hale getirilmesi, kullanılacak takımların hazırlanması ve personelin servis kıyafetleri ile hazır olması, servis esnasında ise müşterilerin karşılanması ve yemeğin sunumu olarak gerçekleşir.”

En lezzetli yemeklerin ancak iyi bir servisle değer kazandığını sözlerine ekleyen Dr. Öğr. Üyesi Büşra Ayhan, iyi bir servisin temelinin de mesleki bilgiye dayandığını kaydederek; servis personelinin dikkat etmesi gereken hususlar, kişisel hijyen, araç-gereç ve yüzeylerin hijyeni, servis aşamasında besin hijyeni konularında katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verdi.

Üniversitemizde görev yapan mutfak personeline yönelik hizmet içi eğitim programı serisi 7 Haziran 2023 tarihinde “Gıda Güvenliği Önlemleri”, 12 Haziran 2023 tarihinde “Hijyen (Gıda, İşletme, Alet Ekipman, Kişisel Hijyen) konularında düzenlenecek eğitim programları ile devam edecek.

-1 -1 -1 -1 -1
background image