GÜTMAM Düzenlenen Törenle Açıldı
25 Mayıs 2023 | 15:55

Üniversitemiz Temel ve Mühendislik Bilimleri Merkez Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜTMAM) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü Nebi Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hicabi Bölükdemir, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Daire Başkanları, dekanlar, müdürler ve konuklar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün Gazi Üniversitesi için önemli bir merkezin açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. GÜTMAM projesinin 2014 yılında başladığını, ancak bilinmeyen sebeplerden bir türlü hayata gerilimediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, GÜTMAM’ın Türkiye için hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. 2020 yılında göreve geldikleri anda GÜTMAM için süratle çalışmalara başladıklarını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü Nebi Çelik’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü Nebi Çelik ise, GÜTMAM’ın Gazi Üniversitesine ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. GÜTMAM’ın kuruluşuna Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak finansal destek verdiklerini vurgulayan Nebi Çelik, GÜTMAM’ın çok güzel çalışmalara vesile olacağına inandığını ifade ederek konuşmasını noktaladı.

Açılışta GÜTMAM’la ilgili bilgiler veren Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hicabi Bölükdemir, merkezin temellerinin 2014 yılında atıldığını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yoğun çalışmaları ve destekleri sonucu açılışı gerçekleştirebildiklerini belirten Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hicabi Bölükdemir, GÜTMAM’da 14 adet laboratuvar bulunduğunu dile getirdi. GÜTMAM yönetmeliğinin 2021 yılında oluşturulduğu bilgisini veren Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hicabi Bölükdemir, bütün kararları Yönetim Kurulu ile birlikte aldıklarını söyledi.

GÜTMAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hicabi Bölükdemir, açılışa verdiği desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü Nebi Çelik başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

-1 -1 -1 -1 -1
background image