Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen “Mezuniyet Sonrası Eğitim Programları ve 26. Mezunlar Günü Etkinlikleri (23., 24., 25. Yıl ile Birlikte) adlı program, geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Günaydın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür İlke Atasoy Ulusoy, Doç. Dr. Merve Çakırbay Tanış, konuşmacılar Prof. Dr. Erkan Erkmen, Prof. Dr. Suat Yaluğ, Prof. Dr. Ergun Yücel, öğretim üyeleri ve konuklar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bundan tam 25 yıl önce eğitim gördüğünüz derslik ve salonlarda tekrar bulunuyor olmaktan, oturmuş olduğunuz sıralarda oturmaktan, pek çok şey paylaştığınız arkadaşlarınızı, dostlarınızı tekrar görmüş olmaktan dolayı hissettiğiniz heyecanı sizlerle paylaşıyorum” dedi.
Diş Hekimliği eğitiminin beş yıl sürdüğüne işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün kiminiz akademisyenlik, kiminiz özel sağlık kuruluşu veya kamu kurum hekimlikleri yaparak mesleklerinizi en başarılı şekilde icra etmektesiniz. Meslek hayatınızda sizlere sağlıklı, başarılı nice 25 yıllar dileyerek, mezuniyetinizde 25. yılınızı en içten duygularımla kutluyorum. Sizleri Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde bu anlamlı gün vesilesiyle ağırlamaktan, sizlerle mezuniyet anılarınızı paylaşmaktan onur duyuyorum ve her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
Açılışta konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, kendisinin de Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1989 Temmuz’unda mezun olduğunu bilgisini verdi. Fakülte dekanı olarak tüm mezun ve konukları Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Kahraman Güngör, fakülte olarak başarılı diş hekimleri yetiştirmeye devam ettiklerini söyledi.
Bu etkinliğin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini anlatan Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, Covid-19 salgını dolayısıyla üç yıldır düzenleyemediklerini dile getirdi. Etkinlikte güncel konuların da ele alınacağını belirten Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, programa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Program sunumların ardından yapılan temsili mezuniyet töreni ve kep atma seremonisinin ardından sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.